Kuljetus

Toisinaan pyörä kannattaa keksiä uudelleen

Raskaiden renkaiden käyttöön liittyy korkeat vaatimukset tuotteen tehokkuuden ja turvallisuuden osalta. Niiden kehittäminen asettaa tuotekehitykselle suuria vaatimuksia. – On juostava koko ajan lujempaa, jotta pysytään mukana, toimitusjohtaja Manu Salmi Nokian Raskailta Renkailta toteaa. Koronarajoitusten keskellä Nokialla investoitiin uuteen huippuluokan testikeskukseen, joka nosti tuotekehityksen mahdollisuudet uudelle tasolle. Maaliskuussa lehdistölle avautui ensimmäistä kertaa mahdollisuus tutustua uuteen keskukseen, sekä varsinaiseen rengastehtaaseen, joka toimii yhä tänäkin päivänä vuonna 1898 perustetun Suomen Gummitehdas Oy:n vanhoissa tiloissa.

Nokian Raskaat Renkaat
Nokian Raskaat Renkaat kehittää ja valmistaa renkaita mm. metsäkoneisiin, satama- ja kaivoskoneisiin, kuorma-autoihin, linja-autoihin, maatalouskoneisiin ja muihin työkoneisiin. Yritys työllistää noin 400 työntekijää, jotka tekevät suunnilleen saman verran renkaita joka päivä, pääosin edelleen Nokialla. Kuva: Nokian Raskaat Renkaat

Uusi testikeskus on kooltaan lähes 4000 neliötä, ja se on nostanut testauksen kapasiteettia ja laatua merkittävästi. Tekniikan avulla tietoa saadaan paitsi kerättyä enemmän, myös analysoitua paremmin. Testaus on myös entistä kiinteämmin yhteydessä tuotekehitykseen. Renkaita mitataan, skannataan ja niille tehdään painetestejä. Mahdollisuuksia on paljon, ja niitä hyödyntävät myös konevalmistajat.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.