Kuljetus

14 täysin sähköistä DAF-jätteenkeräysautoa

Alankomaiden Cure-jätehuollolle on toimitettu seitsemän täysin sähköistä DAF CF Electric -jätteenkeräysautoa. Näitä täysin sähkökäyttöisillä VDL-sivukuormaajilla varustettuja hiljaisia ja päästöttömiä 6x2-ajoneuvoja käytetään kotitalousjätteen keräämiseen Eindhovenin, Valkenswaardin ja Geldrop-Mierlon alueilla.

DAF jätteenkeräysauto

Cure-jätehuolto on paikallisviranomaisten kanssa Eindhovenissa, Geldrop-Mierlossa ja Valkenswaardissa toimiva yhteisyritys. Se vastaa lähes 150 000 kotitalouden yleisjätteen, paperin, muovin, lasin ja biojätteen keräyksestä. Lisäksi yrityksellä on Eindhovenin alueella neljä kierrätyskeskusta.

Seuraavat seitsemän DAF-sähköajoneuvoa toimitetaan pian

Äskettäin toimitetuissa ajoneuvoissa on sähkökäyttöiset VDL-sivulastaajat, joiden ansiosta jäteastioiden tyhjentäminen CF Electriciin käy hiljaisesti ja täysin automaattisesti. Cure-jätehuolto vastaanottaa pian myös seuraavat seitsemän DAF CF Electric -kuorma-autoa, joista kuusi toimitetaan täysin sähkökäyttöisellä takalastaajalla varustettuna. Seitsemänteen ajoneuvoon asennetaan puhdistusjärjestelmä, jolla maan pinnalla ja maan alla olevat jätesäiliöt voidaan puhdistaa.

Tavoitteena kestävä kehitys

- Toimimme tehokkaasti kestävää kehitystä tukevalla tavalla, ja täysin sähköinen CF Electric -kuorma-autosarja sopii tavoitteeseemme täydellisesti, sanoo Cure-jätehuollon toimitusjohtaja Frans van Strijp.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Näiden kuorma-autojen ansiosta jätteiden keräys on hiljaista ja päästötöntä, mitä Eindhovenin, Valkenswaardin ja Geldrop-Mierlon asukkaat varmasti arvostavat. Lisäksi upouudella latausasemalla voimme nopeasti ladata useita ajoneuvoja samanaikaisesti.

Tietoja DAF CF Electric -mallista

DAF CF Electric -mallin ytimessä on 350 kWh:n (hyötykapasiteetti 315 kWh) akusta tehonsa saava 210 kW:n (huipputeho 240 kW) sähkömoottori, jolla kuorma-auton toimintamatka on noin 200 kilometriä.