Metsäkoneurakointi

Kariniemen Kockums 850 – Komeasti kunnostettu klassikko

Suomen Työkoneen huhtikuinen nuotiopäivä järjestettiin Kuortaneella, Petteri Kariniemen perheen omistamalla leimikolla. Metsänomistaja itse autteli järjestelyissä vastaamalla nokipannukahvien keittelystä. Kesken työnäytöksen koettiin melkoinen yllätys, kun Kariniemi ajoi palstalle komeasti jylisevän ja näyttävästi entisöidyn Kockums 850-kuormatraktorinsa.

Kockums 850
Petteri Kariniemi on entisöinyt Kockums 850 kuormatraktorin tyylikkäästi, ja tehnyt sillä hommia läpi talven omissa metsissä. Kariniemi kehuu koneen olevan järeyteensä nähden kohtuullisen ketterä. Tyylikkäänä yksityiskohtana mallimerkintä näkyy myös uusitussa verhoilussa.

Kariniemi on Oulun pohjoispuolelta kotoisin oleva metsätalousinsinööri ja metsänomistaja, joka hoitaa perheen metsätiloja päätoimisesti. Varhaisemmasta työhistoriasta löytyy myös vuosikymmenen pätkä motokuskina. Tarkkoja lukuja metsien määrästä ei Kariniemestä irtoa, mutta yhdelle miehelle niissä on riittänyt hommaa jo pitkään.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.