Metsäkoneurakointi

Telatalojen aatelinen

Hannu Hypén on ollut Metsätyö Oy:llä töissä vuodesta 1980 alkaen, eli heti teknillisestä opistosta valmistuttuaan. Vuonna 1946 perustettu, alun perin metsään käsityökaluja markkinoinut Metsätyö Oy on myynyt vuosien saatossa jopa mopedeja. Vuodesta 1974 alkaen yritys keskittyi metsäkonevarusteisiin ja saman vuosikymmenen lopulla tuotevalikoima laajentui tieterillä ja muilla maansiirtokoneiden kulutusterästuotteilla.

Hannu Hypén
Eri pyöräkoot ja telamallit huomioon ottaen erilaisia variaatioita teloista löytyy noin 250 kappaletta. Painot ja kuormat ovat kasvaneet, mutta telapainot eivät saisi kasvaa. Nykyään telat lämpökäsitellään uudella reilut miljoona euroa maksaneella lämpökäsittelylinjalla, jotta teloihin saadaan lisää iskunkestävyyttä ja sitkeyttä, kertoo Hannu Hypén.

Liikevaihdosta noin 75 prosenttia tulee metsäpuolelta ja loput saadaan maanrakennuspuolen tarvikkeista, kuten Olofsfors Ab:n Of-kulutusteräksistä, tieteristä ja kaivinkynsistä.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.