Kuljetus

Volvo saa ennätystilauksen jopa 1 000 sähkökuorma-autosta

Volvo Trucks on allekirjoittanut aiesopimuksen 1 000 sähkökuorma-auton myymisestä vuoteen 2030 mennessä Holcimille, joka on yksi maailman suurimpia rakennusratkaisujen toimittajia. Kauppa on tähän mennessä suurin Volvon sähkökuorma-autojen kaupallinen tilaus, ja ensimmäiset 130 kuorma-autoa toimitetaan vuosina 2023 ja 2024.

Volvo sähkökuorma-auto

Holcim on maailmanlaajuinen rakennusratkaisujen toimittaja, jonka pääkonttori sijaitsee Sveitsissä. Nyt yritys ja sen urakoitsijat ovat sopineet Volvo Trucksin kanssa suunnittelevansa 1 000 sähkökäyttöisen Volvo-kuorma-auton käyttöönottoa Holcimin toiminnoissa Euroopassa vuoteen 2030 mennessä.

Ensimmäiset 130 raskasta sähkökäyttöistä Volvo FH- ja Volvo FM -kuorma-autoa toimitetaan markkinoille, mukaan lukien Ranska, Saksa, Sveitsi ja Iso-Britannia, vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä ja koko vuoden 2024 aikana.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Sopimus mahdollistaa Holcimin ja Volvo Groupin laajemman kumppanuuden.

- Pitkäaikainen yhteistyö ja vahva sitoutuminen todelliseen muutoksen tekemiseen ovat olennaista, jotta suuria hiilidioksidipäästöjä voidaan vähentää. Olen erittäin ylpeä kumppanuudesta, jonka olemme kehittäneet Holcimin kanssa, ja tuloksista, joita saavutamme yhdessä, sanoo Martin Lundstedt, Volvo Groupin toimitusjohtaja.

- Nettonollasiirtymä edellyttää syvällistä yhteistyötä arvoketjujen välillä. Olemme innoissamme voidessamme tehdä yhteistyötä Volvon kanssa vähentääksemme hiilidioksidipäästöjä Euroopan toimintojemme logistiikasta sähköisellä kalustolla, mikä edistää tavoitettamme saavuttaa 30 % raskaista sähkökuorma-autoistamme päästöttömiksi vuoteen 2030 mennessä, sanoo Jan Jenisch, Holcimin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

Korvaamalla 1000 nykyistä Volvo FH -dieselkuorma-autoa Volvo FH Electric -kuorma-autoilla, jotka käyttävät vihreää sähköä tyypillisellä reitillä, voitaisiin säästää jopa 50 000 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa.

Molemmat yhtiöt ovat sitoutuneet Science-based targets -aloitteeseen, joka ajaa kunnianhimoisia ilmastotoimia yksityisellä sektorilla, ja molemmat ovat myös First Movers Coalitionin (FMC) perustajajäseniä.