Metsäkoneurakointi

Komatsu S92: merkittäviä uudistuksia suosittuun hakkuupäähän

Komatsu S92 on suosittu, luotettava ja huoltoystävällinen hakkuupää. Vuoden 2024 mallipäivitys sisältää useita uusia toimintoja ja parannuksia, jotka tekevät hakkuupäästä entistäkin luotettavamman ja tuottavamman, mukaan lukien upouusi Constant Cut -sahayksikkö.

Komatsu S92

Päivityksen perustana ovat hakkuupään käyttäjien toiveet ja näiden parannusten palaute on ollut erittäin positiivista sitä testanneilta asiakkailta.

- Jatkuva parantaminen on osa DNA:ta. Yksi suosituimmista hakkuupäistämme, Komatsu S92, tulee olemaan entistäkin luotettavampi ja tuottavampi metsässä, sanoo Mikael Forsberg, Komatsu Forest AB:n hakkuupäiden tuotepäällikkö.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uusista eduista erottuvat parannetut mittausominaisuudet. Uuden muotoilun ansiosta mittapyörä pystyy seuraamaan rungon muotoja tarkemmin, mikä tarjoaa erinomaiset mittausominaisuudet.

Merkittävä uusi ominaisuus on myös uusi älykäs sahamoottorin ohjain Constant Cut, joka tulee nyt vakioksi S92:ssa ja joka varmistaa, että hakkuupää ylläpitää tasaista ja korkeaa ketjunopeutta ilman ylikierrosten vaaraa.

Find End -toiminnolla on nyt uusi muotoilu ja yhdessä uusien mekaanisten pysäyttimien kanssa takaterällä, tämä pidentää hakkuupään käyttöikää. Uusi syöttöjärjestelmä vähentää energiahäviöitä ja parantaa hakkuupään suorituskykyä, ja parannettu letkun reititys yksinkertaistaa syöttöjärjestelmän huoltoa. Vielä paremman huoltoystävällisyyden takaamiseksi kaikkiin voitelupisteisiin pääsee nyt helposti käsiksi pään ollessa pystyasennossa.

Värimerkintäsäiliöt on suunniteltu uudelleen helpottamaan täyttöä, ja joukkokäsittelytoiminnolla on uusi, kestävämpi muotoilu, mikä mahdollistaa matalamman ja ketterämmän hakkuupään.

- Uusia hakkuupäitä kokeilleiden asiakkaiden palaute on ollut positiivista. Kommentteina asiakkaat ovat kertoneet, että "syöttönopeus on todella hyvä, sahalaatikon geometria ja teräpalkin asento nopeuttavat sahaamista huomattavasti ja lisäävät tuotantoa merkittävästi, alemman terän uusi ohjaus on erittäin hyvä ja varren kiinnitys on täydellinen, ja että koko hakkuupää on paljon parempi verrattuna aikaisempiin versioihin”, Forsberg sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Edellä mainittujen ja useiden muiden parannusten lisäksi hakkuupää on varustettu myös uudella päätietokoneella, joka mahdollistaa tulevaisuuden kehitysmahdollisuudet.