Metsäkoneurakointi

Pienet kuormatraktorit täydentävät John Deeren G-sarjan

Monipuolisilla varusteluvaihtoehdoilla versioitavat pienen kokoluokan John Deere 910G- ja 1010G-kuormatraktorit täydentävät G-malliston. Myös IBC-kärkiohjaus on saatavilla molempiin malleihin CF5-puomissa. Edeltäneitä malleja enemmän tehoa ja vääntöä tuottava 4,5 litrainen John Deere 4045-moottori täyttää vuoden 2019 alussa voimaan tulevat Stage 5-päästömääräykset.

910G- ja 1010G-malleille on yhteistä uusi muotoilu. Moottoritila ja konepeitto on suunniteltu yhteistyössä BMW DesignWorksin kanssa. Konepeitto on madaltunut ja kuljettajan näkymä ohjaamosta työalueelle on parantunut.  Tehokasta työskentelyä kaikissa maasto-olosuhteissa edesauttaa laaja valikoima akselisto- ja rengasvaihtoehtoja. John Deere 910G on saatavana 6-pyöräisenä 34 tuuman etu- ja 24,5 tuuman takarenkailla tai 8-pyöräisenä joko 22,5 tai 24,5 tuuman renkailla. John Deere 1010G tarjoaa 6-pyöräisenä 34 tuuman eturenkaiden kanssa kaksi takarengasvaihtoehtoa: 24,5 ja 26,5 tuumaa. 8-pyöräisenä 1010G:n voi varustella joko 24,5 tai 26,5 tuuman renkailla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

910G - ensiharvennuksiin

[caption id="attachment_3114" align="alignleft" width="900"] 910G kuormatraktorin moottori on huomattavasti tehokkaampi, kuin edeltäjällään 810E-mallilla.[/caption]

John Deere 910G kantaa 9 tonnin kuorman ja soveltuu ketteryytensä ansiosta erinomaisesti ensiharvennuksiin. 910G on saatavana kuusi- tai kahdeksanpyöräisenä kapealla tai leveällä kuormatilalla, joiden poikkipinta-alat ovat 3,5 m²ja 4,0 m². Ohjaamoksi voidaan valita joko kiinteä tai vakaava ja kääntyvä, ja kuormainvaihtoehtoja ovat CF1 ja CF5 kolmella eri ulottumalla. Moottorissa on tehoa (118 kW) ja vääntöä (650 Nm) huomattavasti enemmän kuin aiemmassa vastaavan kokoluokan 810E-mallissa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

1010G – 11 tonnin kantavuus

[caption id="attachment_3113" align="alignleft" width="828"] John Deere 1010G-kuormatraktori on saatavilla kuusi- tai kahdeksanpyöräisenä ja kapealla tai leveällä kuormatilalla. kuva: John Deere[/caption]

John Deere 1010G on kantavuudeltaan 11 tonnin kone. Moottorissa on tehoa (131 kW) ja vääntöä (730 Nm) huomattavasti enemmän kuin aiemmassa 1010E-mallissa. 1010G on saatavana kuusi- tai kahdeksanpyöräisenä ja kapealla tai leveällä kuormatilalla (3,5 m²tai 4,0 m²). Malli voidaan varustaa joko kiinteällä tai vakaavalla ja kääntyvällä ohjaamolla, ja CF5-kuormaimessa on kolme eri ulottumavaihtoehtoa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Lyhyellä akselivälillä ketteryyttä harvennuksille...

Molemmat mallit ovat saatavana myös lyhyellä akselivälillä. Akselivälin lyhennys tehdään siirtämällä taka-akselia 40 cm eteenpäin, jolloin kuormatilan koko säilyy entisellään. Koneen vakaus säilyy hyvänä ja ketteryys paranee, mikä auttaa erityisesti harvennuksilla.

…pitkällä telillä pienempi pintapaine pehmeille maille.

John Deere 1010G on saatavana pitkätelisenä versiona, jolloin takatelin napaväli kasvaa 1890 mm:iin eli 390 mm pidemmäksi kuin vakiomallissa. Voimansiirto ja kääntösäde ovat samat kuin vakiomallin HD-portaalitelillä varustetussa koneessa. Teloilla varustettuna takarungon pintapaine on 14 % pienempi tavalliseen teliakseliin verrattuna.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Matalat pintapaineet koneen etu- ja takarungolla tekevät koneesta erinomaisen ratkaisun pehmeiden maiden puunkorjuuseen. Ajourat ovat matalammat ja painuma maastoon pienempi. Pitkä teli toimii hyvin myös normaaleilla maapohjilla ja tuo vakautta esteiden ylityksiin kivikkoisilla alueilla.

Älykäs kärkiohjaus 2.0

G-sarjan koneiden puominohjaus on ennennäkemättömän tarkka. Uudet kontrollerit, yksinkertaistetut CAN-väylät ja selkeytetyt sähköjärjestelmät tuovat puomeihin lisää voimaa, nopeutta ja käsittelytarkkuutta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

IBC on älykäs puominohjausjärjestelmä, jossa anturit tunnistavat kouran sijainnin ja algoritmit sovittavat puomien liikkeet yhdeksi kokonaisuudeksi. Kuljettaja ohjaa kouran haluttuun paikkaan ja järjestelmä optimoi puomin eri osien liikeradat. Kärkiohjauksen 2.0-versiossa kouran ohjauksen tarkkuutta on parannettu erityisesti pitkällä ulottumalla. Sähköisten päätyvaimennusten ansiosta puomi toimii pehmeästi. Ääripäiden iskumaiset kuormitukset jäävät pois, mikä tekee kuljettajan työstä jouhevampaa ja parantaa puomin kestävyyttä. IBC tehostaa kuorman käsittelyä ja lisää tuottavuutta jopa kuorman verran päivässä. IBC on vakuuttanut kokeneetkin ammattilaiset:yli 80 % pohjoismaisista asiakkaista valitsee koneeseensa kärkiohjauksen.

Luokkansa vääntävin Stage 5-moottori

Stage 5 -päästömääräykset täyttävä 4.5-litrainen John Deere PowerTech Plus 4045 -moottori on luokkansa vääntävin. Moottorin kierroslukualue on laaja ja alakierroksilla on paljon vääntömomenttia. Kierrosluku pysyy tasaisena myös suurien ja nopeasti vaihtelevien kuormitusten aikana. Voimakas dieselmoottori on sovitettu entistä tarkemmin yhteen ajovoimansiirron kanssa. Näin koneen vetokykyä on saatu merkittävästi paremmaksi.

 Mukautuva ajovoimansiirron hallinta on ainutlaatuinen vakio-ominaisuus John Deeren G-sarjan metsäkoneissa. Ohjelmistopohjainen hallintajärjestelmä parantaa G-sarjan koneiden ajettavuutta ja tuottavuutta. Kuljettaja valitsee olosuhteisiin sopivan ajokierrosluvun (Eco, Normal tai Power) ja järjestelmä säätää moottorin kierroksia automaattisesti moottorin kuormituksen mukaan sekä pitää moottorin kierrosluvun tasaisena myös korkealla kuormituksella.

Korkean kuormitustilanteen aikana uusi tehonsäätöratkaisu takaa dieselin tasaisen käynnin ja hyödyntää tehokkaasti käytettävissä olevan maksimivetotehon. Myös ajopolkimen ja runko-ohjauksen reagointia on parannettu älykkään sähköisen suodatuksen avulla.

TimberMatic F-16 -ohjausjärjestelmän ominaisuuksiin kuuluvat muokattava käyttöliittymä, vakionopeuden säädin ja kulmanäyttö. Uusi ohjelmaversio mahdollistaa huoltohenkilöstön etäyhteyden koneeseen. MECA –ohjausmoduulit, yksinkertaiset CAN-väylät ja selkeä sähköjärjestelmä tehostavat koneiden toimintoja.