Puutavara-autoilu

Kiiltävää kestävyyttä koneiden keulaan

Nivalassa toimiva, vuonna 2005 perustettu RST-Steel on kasvanut varsin ripeästi yhdeksi maamme johtavista kuorma-autojen valotelineiden ja karjapuskurien valmistajista. Hiljattain yritys on ottanut asiakkaikseen myös metsäkoneyrittäjät, joille on tarjolla valotelineiden lisäksi erinomaisesti valaisevia ja energiatehokkaita työvaloja.

Alkunsa yritys sai Ilpo Eskolan ja Tommi Pääkön vuonna 2003 autotallissa aloittamista iltahommista. Kysyntää tuotteille oli sen verran, että parin vuoden jälkeen sivuhommasta tuli päätyö, jolloin Ilpon ja Tommin yrittäjän ura myös aukeni.

Hallittua kasvua

Kolmisen vuotta sitten yritys avasi myymälän Pirkkalan teollisuusalueelle. Ilpo Eskolan mukaan Tampereen kupeessa oleva myymälä on otollisella paikalla maamme kuorma-autoliikennettä ajatellen. Pirkkalan pistettä hoitelee yksi ammattilainen ja asiakaskunta on löytänyt hyvin pisteen palvelut. Kauppa on käynyt sen verran mukavasti, että nykyiset tilat alkavat olla ahtaan puoleiset. Muutto ajanmukaisempiin ja tilavampiin toimitiloihin alkaa olla käsillä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Yrityksen iskulause on ”Teräksenlujaa autovarustelua”, mikä kuvaa hyvin valmistuksessa käytettävää materiaalia. Kaikki myyntiin valmistettavat tuotteet ovat rosteria. Mustaa rautaa hitsaillaan ainoastaan jigeihin. Telineissä ja puskureissa käytettävän rst-putken seinämävahvuus vaihtelee 1,5 ja 2,5 millin väillä. Taivutuksessa käytettävät tarkat tuurnat ja CNC-taivutin mahdollistavat millintarkan lopputuotteen, vaikka taivutettavia kulmia olisi useampiakin.

Tommi Pääkkö ja Ilpo Eskola
Yrityksen vetäjät Tommi Pääkkö (vas.) ja Ilpo Eskola pitävät palavereja vain tarpeen vaatiessa. Tässä on meneillään minuutin kokous roskiksen kannella.

Myös maalattuna

Rosterinen karjapuskuri ja valoteline on mahdollista saada myös maalattuna. Yrityksessä ollaan keskitytty viime aikoina voimallisesti tähänkin puoleen ja tulos on silmin nähtävä. Pulverimaalauksen jälkeen karjapuskurin ja valotelineen pinta pesee sileydessään ja kiiltävyydessään heittämällä nykyautojen maalipinnan. Asiakkaan toivomuksesta tuotteet voidaan maalata itse kunkin haluamaan sävyyn.

Ilpo Eskolan mukaan yrityksellä ei ole ollut sanottavia hankaluuksia työvoiman saannissa. Vieressä oleva ammattikoulu ja sen mittava metalliosasto ovat taanneet työvoiman saannin. Omalla koulutuksella ammattikoulun käyneet metallimiehet ovat saaneet perusteellisen perehdytyksen rosterin käsittelyn saloihin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Meillä on tällä hetkellä hyvät työntekijät. Vaihtuvuus on ollut minimaalista ja esimerkiksi vuonna 2006 ensimmäisenä työntekijänä yritykseen pestattu rosterialan ammattilainen on edelleen työssä, Ilpo Eskola kertoo tyytyväisenä.

Tällä hetkellä yritys työllistää 13–14 metallialan huippuammattilaista. Eskolan mukaan rosterin työstämisessä jokainen työvaihe taivutuksesta, hitsaukseen ja kiillotukseen on melkoisen spesiaali prosessi. Tehtaalla on useita erikoiskoneita ja konekantaa on uusittava kaiken aikaa. Työ on koneista huolimatta paljon käsityötä vaativaa ja muutenkin työlästä. Loppuvaiheessa huolellinen ja ammattimainen kiillotus antaa tuotteille kauniin ja kestävän pinnan.

Ilpo Eskola
Ilpo Eskola kertoo, että tuotteet lähetetään asiakkaille erittäin hyvin pakattuina.

Uudet autot haastavampia

Autoilijat ja autoliikkeet toimittavat yritykselle uusia malleja, joista otetaan kiinnityspisteiden paikat ja muut mitat telineisiin. Autokannan uudistuessa valotelineiden ja karjapuskurien kiinnitysten kohdalla pitää raapia entistä enemmän päätä. Kiinnityspisteitä ei löydy ihan niin helposti kuin vanhempiin automalleihin. RST-Steel tekee kuorma-autoihin pelkästään mekaanisia asennuksia. Viime aikojen suuntaus on ollut se, että uusien kuorma-autojen kohdalla maahantuoja haluaa asentaa sekä mekaanisen että sähköpuolen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Yleensä karjapuskureiden teossa on lähdetty liikkeelle asiakkaiden toiveista. Yhden asiakkaan toiveiden mukaan tehtaalla ammattilaisen tekemä viimeistelty suunnittelu miellyttää usein muitakin. Sana hyvästä ja hyvän näköisestä tuotteesta kiirii ja näin malli otetaan sarjatuotantoon.

hitsaus
Millintarkan lopputuotteen tekeminen vaatii erinomaiset ja tukevat jigit, joissa lopputuote pysyy taatusti kiinni hitsauksen ajan.

Vienti apuna kasvussa

Automaahantuojat ovat yrityksen tärkeä asiakasryhmä. RST-Steel on saanut viennistä mukavasti vauhtia yrityksen kasvuun. Menestyksen avaimia ovat laadun pitäminen huipussaan ja toimitusajoista kiinni pitäminen.

- Täsmälliset toimitukset yhdistettynä huippuluokan tuotteisiin ovat kasvattaneet asiakaskuntaamme, muistuttaa Ilpo Eskola.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

RST-Steelin tarvikemyynti alkoi lähes yhtä aikaa karjapuskureiden ja valotelineiden valmistuksen aikaan. Yritys tuo maahan tarvikkeita, kuten lisä- ja työvaloja ja muita kuorma-autoilijoiden ja metsäkoneurakoitsijoiden tarvitsemia laitteita. Englantilaiset Lazerin led-valot ovat RST-Steelin tuotevalikoimassa erittäin tärkeässä osassa. RST-Steel toimittaa tällä hetkellä Lazerit maamme merkittävimpiin kuorma-automerkkeihin. Lazerin lisäkaukovaloille myönnetään viiden vuoden takuu ja lisäksi valon linssille elinikäinen takuu.

Metkossa yritys lanseerasi raskaaseen ammattikäyttöön tarkoitetun Lazerin Utility työvalon. Erinomaisen korroosiosuojauksen omaava työvalo sai näyttelyssä mainion vastaanoton. Edullinen, tehokas ja pitkän takuun omaava tuote tuntui kiinnostavan metsissämme urakoivia yrittäjiä. Tulevaisuudessa RST-Steelin nykyinen tuotevalikoima tulee säilymään toiminnan runkona, mutta tilannetta seurataan avoimella mielellä.

- Jos maailmalta tai Suomesta löytyy mielenkiintoisia ja kustannustehokkaita laatutuotteita, niin luonnollisesti harkitsemme vakavasti niiden mukaan ottamista valikoimiimme, Ilpo Eskola tiivistää lopuksi.