Metsäteollisuus

Stora Enso sai päätökseen muutosneuvottelut Anjalankosken tehtaiden toisen paperikoneen sulkemisesta

Stora Enso on saanut päätökseen muutosneuvottelut, jotka koskivat kirjapaperituotannon keskittämistä yhdelle linjalle ja toisen paperikoneen pysyvää sulkemista Anjalankosken tehtailla. Toinen paperilinja suljetaan vuoden 2023 viimeisen neljänneksen aikana.

Stora Enso Anjala

Stora Enso ilmoitti huhtikuussa 2023 suunnitelmasta sulkea pysyvästi toinen Anjalankosken tehtaiden paperikoneista ja keskittää kirjapaperin valmistus yhdelle linjalle paperin heikon kysynnän ja korkeiden tuotantokustannusten vuoksi.

Päällystämättömiä mekaanisia papereita valmistavan linjan sulkeminen vähentää tehtaan vuotuista kapasiteettia 250 000 tonnia ja liikevaihtoa noin 100 miljoonaa euroa. Paperilinja suljetaan vuoden 2023 viimeisen neljänneksen aikana ja se vaikuttaa 89 henkilöön, joista 50 irtisanotaan. Valtaosa irtisanomisista toteutetaan eläkejärjestelyillä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Vaikka irtisanomiset ovat erittäin valitettavia, olemme tyytyväisiä siihen, että irtisanottavien määrä on huomattavasti ennakoitua pienempi. Stora Enso hyödyntää vastaisuudessakin Anjalankosken tehdaskokonaisuuden synergioita kartongin ja paperin tuotannossa. Jatkamme kirjapaperin tuotantoa käyttöön jäävällä paperikoneella, sanoo Packaging Materials -divisioonan johtaja Hannu Kasurinen.

Anjalankosken tehdasintegraatti on raportoitu osana Packaging Materials -divisioonaa vuoden 2023 alusta alkaen. Integraattiin kuuluvat Inkeroisten pakkauskartonkitehdas ja Anjalan paperitehdas, joista jälkimmäinen raportoitiin aiemmin osana lakkautettua Paper-divisioonaa.