Metsäteollisuus

Stora Enso rakentaa uuden huipputeknisen tehtaan De Lierin tehtaan yhteyteen

aaltopahvipakkaustehdas

Stora Enso avaa Alankomaiden De Lieriin uuden aaltopahvipakkaustehtaan. Uusi tehdas rakennetaan yhtiön hiljattain ostaman De Jong Packaging Groupin yhteyteen, joka on nykyään Packaging Solutions -divisioonan Länsi-Euroopan liiketoimintayksikkö. Merkittävä laajentuminen tukee yhtiön vastuullisuustoimintaa.

Laajentumisen myötä De Lieriin tulee toinen tehdas, jossa on nykyisten kahden aaltopahvikoneen lisäksi kaksi uutta. Tehtaasta tulee Euroopan suurin ja modernein aaltopahvipakkaustehdas. Tällä hetkellä De Lierin tehtaalla valmistetaan laatikoita ja alustoja tuoretuotteille ja kasveille sekä teollisuuden, verkkokaupan ja kuljetusalan käyttöön.

Hiljattain avatussa De Lierin tehtaassa on lukuisia vastuullisuusratkaisuja, kuten katolle asennetut 3,8 MWp:n aurinkopaneelit, jotka tuottavat tuhannen kotitalouden kulutuksen verran sähköä. Aaltopahvikoneiden tuottamalla jäännöslämmöllä lämmitetään tehtaan toimistorakennuksia, mikä pienentää hiilijalanjälkeä entisestään.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Laajennuksen myötä pystymme kasvattamaan uusiutuvien ja kiertotalouden mukaisten pakkausratkaisujen markkinaosuuttamme ja palvelemaan asiakkaitamme erittäin suotuisasta läntisen Euroopan sijainnista käsin. Meille on suuri ilo vahvistaa asemaamme paikallisena toimijana Euroopan aaltopahvipakkausmarkkinoilla, toteaa Stora Enson Packaging Solutions -divisioonan johtaja David Ekberg.

Autamme asiakkaitamme pääsemään vastuullisuustavoitteisiinsa

De Lierin uuteen huipputehtaaseen tulee täysautomaattinen paperirullavarasto, kaksi aaltopahvikonetta ja jatkojalostuskoneet, jotka hyödyntävät monitasoista kuljetinta, sekä edistynyt jätteenkäsittelyjärjestelmä. Lisäksi tehtaaseen tulee edistyksellinen sisäinen kuljetusjärjestelmä, joka helpottaa turvallista liikkumista tuotantoprosessin aikana ja vähentää trukkien tarvetta.

- Uuden tehtaan rakentaminen nykyisen yhteyteen optimoi prosessiemme joustavuutta ja tehokkuutta merkittävästi. Sen ansiosta pystymme paremmin auttamaan asiakkaitamme saavuttamaan vastuullisuustavoitteensa. Hiilijalanjäljen pienentäminen ja uusiutuvan energian hyödyntäminen tekevät toiminnastamme merkittävästi vastuullisempaa ja parantavat samalla tuotantoprosesseja ja työturvallisuutta, kertoo Packaging Solutions -divisioonan Länsi-Euroopan liiketoimintayksikön johtaja Ad Smit.

De Lierin tehtaalla kehitetään ja myydään ensiluokkaisia kuitupohjaisia pakkaustuotteita ja -palveluja, ja tehdas työllistää noin 500 ihmistä. Uusi tehdas on nyt käyttöönottovaiheessa, ja ensimmäiset tilaukset on jo toimitettu.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Stora Enson laadukkaita ja ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja käyttävät johtavat tuotemerkit muun muassa vähittäiskaupassa, verkkokaupassa ja teollisuudessa sekä monilla muilla eri aloilla. Tehdas jatkojalostaa aaltopahvia ja kartonkia sekä muita uusia materiaaleja, kuten muotoonpuristettua kuitua. Lisäksi Packaging Solutions -divisioona tarjoaa asiakkailleen suunnittelu- ja vastuullisuuspalveluja, jotka tukevat siirtymistä uusiutuviin ratkaisuihin.