Puutavara-autoilu

Iittiläiselle puutavara-autonkuljettaja Mikko Hietaselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Rämän Kuljetus Oy:n iittiläiselle puutavara-autonkuljettaja Mikko Hietaselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Mikko Hietanen

Stipendiä esittivät Koneurakoitsija Wesa Illukka, Koumet Oy:n toimitusjohtaja Jussi Laakso, Jari Leino Oy:n yrittäjä Jari Leino, J Kovaljeff Ky:n metsäkoneenkuljettaja Sauli Ojala ja Salomaan Ajo Ky:n puutavara-autonkuljettaja Olli Ukkonen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Mikko on rauhallinen, asiat nopeasti omaksuva ja nuoresta iästään huolimatta taitava pöllikuski. Mikko selvästi miettii omaa tekemistään ja miten sitä voisi parantaa. Mikko kykenee ottamaan vastaan palautetta ja kehittämään omaa toimintaansa. Mikko on ymmärtänyt, että 2000-luvulla puunajo on paljon muutakin kuin ratin kääntämistä ja nosturin vipujen heiluttelua. Mikon kanssa on helppo tehdä yhteistyötä, koska metsässäkään edes huonoilla laaneilla Mikko ei mene siitä mistä aita on matalin, vaan ajattelee omassa työssään aina myös seuraavaa työvaihetta. Mikko aidosti pyrkii omalla tekemisellään myös muiden työn helpottamiseen. Mikko on siitä poikkeuksellinen puuautonkuljettaja, että jos hän haluaa antaa palautetta niin se annetaan asiallisesti ja rakentavasti eikä huutamalla. Mikko selvästi haluaa luoda itselleen ja kanssaihmisilleen tehokkaan ja toimivan työympäristön, jossa asioista voidaan keskustella avoimesti henkilökohtaisuuksiin menemättä. Vain rehellisellä puheella ja tosiasioiden ääneen sanomisella toimintaa voidaan kehittää.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.