Metsäkoneurakointi

Metsäautotiet vaativat kiireesti kunnostamista

Maassamme lienee Euroopan kattavin metsäautoteiden verkosto. Mittaa metsäautoteillemme kertyy reilusti yli 160 000 kilometriä. Pelkästään Metsähallituksen hallinnoimilla alueilla on noin 36 000 kilometriä metsäteitä, joilla on tuhat siltaa. Tämän lisäksi Metsähallitus on osakkaana lukuisien tiekuntien hallinnoimilla metsäteillä.

Metsäautotien kunnostus
Putkea asennettaessa mursketta on ripoteltava suoraan putken päälle, jotta se ei nuljahtaisi pois halutulta paikalta.

Rajanveto metsäautotien ja metsässä kiemurtelevan kylätien välillä on häilyvä. Suurin osa metsäautoteistä, eli lähes 100 000 kilometriä on yksityismailla. Niiden rakentamista on vauhditettu vuosikymmenien ajan valtion tuella. Kannattaa kuitenkin muistaa, että elinkeinoelämämme peruspilarina olevan metsäteollisuuden osuus metsäautoteiden käytöstä on varsin vaatimaton. Noin 85 prosenttia metsäteiden käytöstä on veronmaksajien virkistyskäytön ja matkailun liikennettä. Syksyisin metsätiet palvelevat mainiosti metsästystä, marjastusta ja sienestystä.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.