Metsäteollisuus

UPM Biochemicals ostaa SunCoal Industries -yhtiön

UPM Biochemicals on ostanut saksalaisen SunCoal Industries GmbH -yhtiön. Yrityskauppa vahvistaa UPM Biochemicalsin asemaa johtavana vastuullisten, uusiutuvien toiminnallisten täyteaineiden (RFF) toimittajana kumi- ja muovimarkkinoilla.

upm biochemicals

Ligniiniin erikoistunut SunCoal Industries syventää merkittävästi UPM:n biokemikaaliliiketoiminnan teknologiaportfoliota ja laajentaa yhtiön uusiutuviin raaka-aineisiin perustuvien toiminnallisten täyteaineiden tuotevalikoimaa. SunCoal Industriesin asiantuntijat tuovat lisäosaamista RFF-tuotantoteknologian ja -prosessien kehitykseen ja tuotevalikoiman vahvistamiseen.

Vuonna 2007 perustetulla SunCoal Industries -yhtiöllä on 30 työntekijää laboratoriossa ja pilotointilaitoksessa Ludwigsfeldessä, lähellä Berliiniä. Yhtiö on keksinyt globaalisti patentoidun hydrotermisen käsittelyteknologian ja on lisensoinut sen UPM:n puupohjaisten toiminnallisten täyteaineiden tuotantoon. Teknologia otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön teollisessa mittakaavassa Leunan biojalostamossa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Yrityskauppa vahvistaa asemaamme uusiutuvien kemikaalien markkinoilla. Biojalostukseen liittyvien liiketoimintojen kasvattaminen on tärkeä osa UPM:n uudistumista. Lappeenrannan biopolttoainejalostamon, Leunan biokemikaalijalostamon ja Rotterdamiin suunnitellun biojalostamon ansiosta UPM:llä on ainutlaatuinen asema tarjota vaihtoehtoja öljypohjaisille polttoaineille ja kemikaaleille. Tänään julkistettu yrityskauppa laajentaa patenttiportfoliotamme ja vahvistaa innovatiivisten, vastuullisten kemikaalien tarjontaamme, UPM:n teknologiajohtaja ja UPM Biorefining -liiketoimintayksikön johtaja Winfried Schaur sanoo.

- Olemme innoissamme, että SunCoal on nyt monien vuosien yhteistyön jälkeen entistä tiiviimmin mukana tukemassa Leunan biojalostamon toteutumista. UPM on biotalouden globaali edelläkävijä, ja yhtiön sitoutuminen jalostamon rakentamiseen on hyvä esimerkki onnistuneesta saksalais-suomalaisesta yhteistyöstä kehittyvillä teknologiavetoisilla markkinoilla, SunCoal Industriesin perustajat Tobias Wittmann ja Friedrich von Ploetz toteavat.

UPM investoi 1 180 miljoonaa euroa maailman ensimmäisen teollisen mittakaavan biojalostamon rakentamiseen Saksan Leunaan. Leunassa yhtiö muuntaa kestävästi hankittua, sertifioitua metsäbiomassaa seuraavan sukupolven biokemikaaleiksi, jotka mahdollistavat elintärkeän siirtymän fossiilipohjaisista materiaaleista uusiutuviin monilla teollisuudenaloilla. Yksi Leunan biojalostamon tuotteista on UPM BioMotionTM uusiutuvat toiminnalliset täyteaineet, joiden avulla päästään merkittävästi eteenpäin kumi- ja muovituotteiden kestävässä kehityksessä useissa eri loppukäytöissä.