Metsäteollisuus

Metsätieto tarttuu paremmin luonnossa kuin luokassa ‒ Metsäyhdistys vie jälleen tuhansia koululaisia ja heidän opettajiaan metsään

Suomen Metsäyhdistys järjestää laajan yhteistyöverkoston kanssa retkiä ja kursseja kouluille ympäri Suomea. Metsässä lapset ja nuoret pääsevät istuttamaan taimen, tutustumaan metsätalouteen ja havainnoimaan luontoa. 

koululaisten metsäviikko

Sadat oppilaat lähtevät metsäretkille jo kolmannella kouluviikolla. Silloin starttaavat Metsäkoulu Kävyn oppitunnit maastossa. Metsäkoulu sijaitsee Tuusulan Ruotsinkylän tutkimusmetsässä, ja sen retkille pääsee elo-syyskuussa helsinkiläisiä viidesluokkalaisia.

Ruotsinkielinen Skogsskolan Kotten tarjoaa metsäoppitunteja syksyn kuluessa myös yläkoululaisille. Lisäksi on tarjolla vierailuja koulujen omiin lähimetsiin ja luokkahuoneisiin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Myös Talousmetsä – kehitys ja kestävä käyttö -retket käynnistyvät kolmannella kouluviikolla. Niille osallistuvat kuudesluokkalaiset Lappeenrannassa, Kouvolassa, Jämsässä, Raumalla ja Pietarsaaressa. Luvassa on esimerkiksi taimien istutusta ja riistaeläimiin sekä puusta valmistettuihin tuotteisiin tutustumista. Retket kruunaa eväät nuotiolla.

Syyskuun ensimmäisellä viikolla on Helsingin koululaisten metsäviikon vuoro. Lähes tuhat kuudesluokkalaista kiertää Ruotsinkylän tutkimusmetsässä rastireitin, jonka varrella tavataan mukavia asiantuntijoita, istutetaan taimia, opitaan luonnon monimuotoisuudesta, metsänhoidosta ja riistanhoidosta sekä nähdään hakkuukone työssään.

Syyskuussa Helsingin yliopiston luokanopettajaopiskelijoille on tarjolla kenttäkurssi, jonka metsäosuuden Metsäyhdistyksen asiantuntija järjestää. Aineenopettajat pääsevät Metsät ja muuttuva ilmasto -kurssilla tutustumaan ekosysteemien ja ilmakehän väliseen vuorovaikutukseen SMEAR-mittausasemalla, joka sijaitsee Helsingin yliopiston metsäasemalla Hyytiälässä.

Lukiolaisetkaan eivät jää paitsi metsätarjonnasta. He ehtivät vielä ilmoittautua Metsä ja puu -tiedekurssille, jolla pääsee kurkistamaan metsätieteiden sekä biotuotetekniikan ja teknologian korkeakouluopintoihin itselle sopivana ajankohtana.