Metsäteollisuus

Metsä Group kouluttaa 80 uutta osaajaa – oppisopimus on oiva väylä alalle

Metsä Group avaa haun tammikuussa 2024 alkavaan oppisopimuskoulutukseen. Uusia työpaikkoja on tarjolla 80 ja ne sijoittuvat yhtiön tuotantolaitoksille eri puolilla Suomea.

Metsä Group, Vilppulan saha

Metsä Groupin oppisopimuskoulutus on oiva väylä kouluttautua metsäteollisuuden monipuolisiin ja vastuullisiin tuotanto- ja kunnossapitotehtäviin.

- Me haemme hyviä tyyppejä, joilla on halu ja motivaatio kehittyä – ja joista koulutamme joukkoomme metsäalan huippuammattilaisia, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi sanoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Puolitoistavuotinen, palkallinen oppisopimuskoulutus soveltuu hyvin niin vastavalmistuneille, alalla jo oleville kuin myös alan vaihtajille.

- Metsä Groupin tuotantolaitosten toimintamalli perustuu työntekijöiden moniosaamiseen – ja siihen laaja-alainen oppisopimuskoulutus tarjoaa vankan pohjan, Hietaniemi jatkaa.

- Lisäksi se on hieno ja käytännönläheinen keino siirtää eläköityvien syväosaajien tietotaitoa tuleville tekijöille hyvissä ajoin.

Tammikuussa alkavassa oppisopimuskoulutusohjelmassa voi suorittaa puutuote- tai prosessiteollisuuden ammattitutkinnon, sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon, koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon tai saha-alan ammattitutkinnon. Opiskelu ja näyttökokeet suoritetaan työsuhteessa, jonka aikana opiskelijat ovat työyhteisömme jäseniä ja oikeutettuja samoihin työsuhde-etuihin kuin vakituinen henkilöstömme.

Nyt koulutettavasta joukosta valmistuu muun muassa käynnissäpitäjiä, prosessinhoitajia, operaattoreita ja kunnossapidon työntekijöitä Metsä Groupin sellu-, kartonki- ja pehmopaperitehtaille, sahoille sekä Kerto- ja vaneritehtaille. Soveltuva koulutustausta oppisopimuskoulutukseen valittaville on ammattiopistotasoinen sähköautomaation, prosessi- tai konetekniikan perustutkinto tai insinööri (AMK).

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Viimeinen hakupäivä tammikuussa 2024 alkavaan koulutukseen on 30.9.2023. Rekrytointi toteutetaan anonyymisti.

Metsä Groupin oppisopimuskoulutusta järjestetään alla mainituilla tehdaspaikkakunnilla:

  • Metsä Fibre, sahat: Merikarvia, Renko, Vilppula
  • Metsä Fibre, sellutehtaat: Joutseno, Kemi, Rauma, Äänekoski
  • Metsä Board: Kaskinen, Kemi, Kyröskoski, Tampere, Simpele, Äänekoski
  • Metsä Tissue: Mänttä
  • Metsä Wood: Lohja, Punkaharju.