Metsäteollisuus

Metsä Groupin Kemin tehtaat valmistautuvat investointien käynnistymiseen

Metsä Groupin Kemin tehtailla valmistaudutaan huolto- ja kytkentäseisokkiin, jossa valmistellaan Suomen metsäteollisuushistorian suurimman investoinnin – Kemin uuden biotuotetehtaan ja kartonkitehtaan laajennuksen – käyttöönottoa.

Metsä Group, Kemi

Seisokki alkaa osastoittain sunnuntaina 10.9.2023, ja tavoitteena on käynnistää biotuotetehdas keskiviikkona 20.9.2023.

Seisokin aikana voi esiintyä hajuhaittaa ja liikenne tehdasalueen lähistöllä saattaa ruuhkautua hetkellisesti erityisesti 11.9. alkavan viikon alussa. Hajuhaittoja voi esiintyä myös ennen seisokin alkua biotuotetehtaan käynnistämisvalmisteluiden takia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ennen käynnistämistä tehtävät työt varmistavat tehtaiden sujuvan ja turvallisen käyntiinlähdön. Seisokissa nykyinen sellutehdas ajetaan turvallisesti alas, kartonkitehtaan uudet investoinnit otetaan käyttöön ja uuden biotuotetehtaan ja kartonkitehtaan väliset liitännät viimeistellään.

Kemin uusi biotuotetehdas valmistaa vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua sekä lukuisia muita biotuotteita, kuten 2 terawattituntia uusiutuvaa sähköä. Uusi biotuotetehdas on tuotanto-, ympäristö- ja energiatehokkuudeltaan maailman huippua, ja merkittävästi korkeammasta tuotantokapasiteetista huolimatta se alittaa Kemin nykyisen sellutehtaan voimassa olevan ympäristöluvan päästörajat.

Kemin kartonkitehtaalle on tehty modernisointi- ja pullonkaulainvestointeja, jotka kasvattavat valkopintaisen kraftlainerin vuotuista tuotantokapasiteettia noin 40 000 tonnia. Investoinnit vähentävät tehtaan vedenkäyttöä 40 prosenttia ja energian käyttöä 5 prosenttia tuotettua kartonkitonnia kohden.

Investoinnit ovat merkittävä askel kohti Metsä Groupin vuodelle 2030 asettamia vastuullisuustavoitteita ja tukevat asiakkaidemme vastuullista liiketoimintaa.