Ajankohtaista

Koneyrittäjien Suominen: Korjausvelkaan osoitettavat rahat tulevat tarpeeseen

Budjettiriihessä päätetyt korjausvelkaan osoitettavat 250 miljoonaa euroa tulevat todella tarpeeseen. Samalla hallitus näyttää, että hallitusohjelman kirjauksilla korjausvelan taitattamisesta ja elinkeinoelämän kilpailukyvyn parantamisesta on sisältöä, totesi Koneyrittäjien puheenjohtaja Markku Suominen avatessaan Ratkaisevat tekijät seminaarin Tampereella.

Markku Suominen

Väyläverkossamme on kahden miljardin korjausvelka. Nyt kun yksityinen rakentaminen sakkaa, resursseja vapautuu käytettäväksi, ja korjausvelkaa voidaan näin vähentää kustannustehokkaasti.

Budjettiriihessä liikenteen rahoitukseen varattiin yhteensä 597 miljoonaa euroa, josta korjausvelan purkamiseen osoitetaan 250 miljoonan euron määräraha vuodelle 2024. Tämä tulee tarpeeseen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Hallitusohjelmassa on luvattu ottaa huomioon muun muassa metsäteollisuuden ja huoltovarmuuden muuttuneet kuljetustarpeet. Tässä korostuvat alempiasteinen tieverkko sekä Venäjän raja ja sen sulkeutuminen.

- Nämä tavoitteet tulee priorisoida korjausvelkaan osoitettavien rahojen käytössä. Vähäliikenteisen tieverkon rooli olennainen ja muistettava asia, huomautti Suominen.

Hallitus päätti edistää muiden hallitusohjelman investointiohjelmassa päätettyjen liikennehankkeiden suunnittelua nopeutetusti. Hallitus tekee lisää investointiohjelman mukaisia liikenneinvestointipäätöksiä kevään 2024 kehysriihessä, mahdollisesti vuoden 2024 aikana annettavissa lisätalousarvioissa sekä myöhemmissä hallituksen neuvotteluissa.

- On positiivista, että hallitus reagoi muuttuneeseen taloudelliseen tilanteeseen ja osoittaa ratkaisukykyään hallitustaipaleensa alussa, sanoi Suominen

Tilanne tulee tunnistaa myös kunnissa, joissa odottaa mittava satojen miljoonien korjausvelka niiden tie-, katu- ja vesijohtoverkostoissa, vaati Suominen.