Metsäkoneurakointi

Metsäkonemies Töyrylä on viihtynyt Kanadassa

Vuosi sitten syyskuussa Tomas Töyrylä teki elämänmuutoksen, joka oli kytenyt mielen sopukoissa jo useamman vuoden ajan. Kontakti kanadalaiseen Freya Loggingiin oli syntynyt kavereiden kautta jo 2018, ja lähtö oli suunnitelmissa jo seuraavana vuonna. Elämäntilanne kuitenkin muuttui ja savotat jatkuivat vielä tuolloin kotimaan kamaralla. Sittemmin myös koronaviruspandemia tuli sulkemaan maailmaa. Nyt takana on ensimmäinen vuosi Pohjois-Amerikassa, joten oli hyvä aika tiedustella mieheltä, miten arki on lähtenyt rullaamaan uusissa maisemissa.

Ponsse Elephant, Freya logging

Lähdön taustalla oli halu nähdä maailmaa, ja työskentely ison veden takana tarjosi siihen erinomaisen mahdollisuuden. Aivan tuntemattomaan Töyrylä ei hypännyt, sillä Brittiläisen Kolumbian kauniista luonnosta hän oli saanut esimakua jo aiemmin päivän mittaisella roadtripillä, jonka hän oli tehnyt Seattlesta käsin. Saman työnantajan leivissä oli tässä vaiheessa jo toinenkin suomalainen, alun perin J.D. Irvingin hommiin Kanadaan lähtenyt Arvo Taipale, jonka kuulumisista Metsätrans on myös aiemmin kertonut.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.