Metsäteollisuus

Metsä Group selvittää ensimmäisen Muoto-pakkauksia valmistavan tehtaan rakentamista Raumalle

Metsä Group tekee esiselvitystä ensimmäisen kaupallisen Muoto™-pakkauksia valmistavan tehtaan rakentamisesta Rauman-tehdasalueelleen. Esiselvityksessä tutkitaan tehtaan teknistä toimivuutta ja taloudellista kannattavuutta.

Muoto-pakkaus, Metsä Group

Tehdas valmistaisi eri käyttötarkoituksiin räätälöityjä Muoto-kuitupakkauksia ihmisten arkeen. Kuitupakkaukset ovat puupohjainen vaihtoehto muoville ja alumiinille esimerkiksi ruoan pakkaamisessa. Muotoiltavuuden lisäksi kuitupakkausten etuja ovat keveys, vahvuus ja kierrätettävyys.

Muoto-tuotteita on kehitetty Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Springin ja Valmetin yhteisessä koetehtaassa Äänekoskella toukokuusta 2022 lähtien. Koetehtaassa on kehitetty rinnakkain kuitupakkauksia ja täysin uutta valmistusmenetelmää, jolla puukuiduista tehdään turvallisia pakkauksia raaka-ainetta, energiaa ja vettä säästäen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Metsä Group on sitoutunut kehittämään uusia tuotteita, jotka tuovat lisäarvoa pohjoismaiselle puulle. Toteutuessaan Muoto-pakkauksia valmistava tehdas olisi hieno esimerkki metsäteollisuuden kehitystyöstä, jossa syntyy uusia vaihtoehtoja fossiilipohjaisille tuotteille, sanoo innovaatioyhtiö Metsä Springin toimitusjohtaja Niklas von Weymarn.

Niklas von Weymarn

Rauma osoittautui sijainniltaan erinomaiseksi Muoto-liiketoiminnan kannalta. Metsä Groupilla on alueella entuudestaan sellutehdas ja vuonna 2022 käynnistynyt saha. Alueella on myös osaavia ammattilaisia.

- Tehtaan sijainti yhteisellä tehdasalueella sellutehtaan kanssa turvaisi raaka-aineen saannin ja toisi etuja muun muassa energiataloudessa ja yhteisissä toiminnoissa. Lisäksi vientisataman läheisyys mahdollistaisi sujuvat kuljetukset asiakkaille, kertoo hankkeen johtaja Jarkko Tuominen Metsä Springistä.

Esiselvityksen ohella Muoto-hankkeessa jatketaan tuotantomenetelmän kehittämistä Äänekoskella sijaitsevassa koetehtaassa, asiakaskiinnostuksen kartoittamista sekä kaupallisen vaiheen liiketoimintamallin kehittämistä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy