Metsäkoneurakointi

Yhdellä hevosvoimalla alkuun

Hevosella puunajon nuorukaisena aloittanut Jorma Ruokolainen ei uusia haasteita pelännyt. Kun suitset jäivät tallin naulaan, mies suuntasi konetöihin. Pari talvea vierähti Veitsiluodon Terra Valmetin kuskina.

John Deere 1170G
John Deeren 1170G on osoittautunut luotettavaksi kumppaniksi niin harvennuksilla kuin päätehakkuissakin. Päätymistä vihreään koneeseen Ruokolainen perustelee tehtaan läheisyydellä ja koneen useilla kuskin työtä helpottavilla ominaisuuksilla. Pyörivä ohjaamo ja IBC-puominohjaus ovat kaikkien kuskien mielestä erinomaisia ominaisuuksia.

Vuonna 1973 Ruokolainen oli Antti Turusen kaivinkoneen kuljettajana, kun työnantaja kysyi Jorman kiinnostusta metsäkonehommiin. Ruokolaista ei tarvinnut ihmeemmin uuteen hankkeeseen houkutella. Niinpä uusi yritys, Turunen & Ruokolainen Ky aloitti puun ajamisen Suolajoen salomailta. Tänä vuonna täyteen tuli jo 50 vuotta koneurakointia.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.