Metsäteollisuus

Metsä Group ja Raute ovat tehneet laitetoimitussopimuksen Äänekosken Kerto LVL -tehtaalle

Metsä Group ja puutuoteteollisuuden teknologiatoimittaja Raute Oyj ovat allekirjoittaneet sopimuksen Äänekosken uuden Kerto LVL -tehtaan laitetoimituksesta.

Äänekosken Kerto LVL-tehdas

Rauten teknologiatoimitus sisältää tehtaan kaikki tärkeimmät tuotantoprosessit viilun sorvauksesta LVL-levyjen puristukseen. Tuotantolinjat hyödyntävät Rauten viimeisintä teknologiaa automatisoinnissa ja tiedonkeruussa.

- Investoimalla alan parhaaseen käytettävissä olevaan teknologiaan kehitämme Kerto LVL -tuotannon tehokkuutta merkittävästi ja varmistamme turvallisen ja monipuolisen työympäristön henkilöstöllemme. Pitkäaikainen yhteistyö Rauten kanssa ja tehtaan teknologisten ratkaisujen kehittäminen yhdessä tarjoavat loistavat edellytykset onnistua näissä tavoitteissa, toteaa Metsä Groupin puutuoteteollisuudesta vastaava toimialajohtaja Jaakko Anttila.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Yhdistämme toimitukseen viimeisimmät innovaatiomme ja edistykselliset ratkaisumme. Kestävä kumppanuus Metsä Groupin kanssa luo vankan pohjan onnistuneelle yhteistyölle, sanoo Rauten toimitusjohtaja Mika Saariaho.

Metsä Groupin Äänekosken Kerto LVL -tehdasprojekti etenee suunnitellusti, ja tällä hetkellä rakennustyöt ovat käynnissä. Tehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1 000 henkilötyövuotta. Valmistuessaan tehdas työllistää suoraan noin 150 henkilöä ja 200 henkilöä arvoketjussa. Tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on noin 160 000 kuutiota kertopuuta, ja tuotannon on arvioitu käynnistyvän vuoden 2026 toisella vuosipuoliskolla. Rakennusteollisuudessa käytettävät lujat ja materiaalitehokkaat Kerto LVL -tuotteet varastoivat hiiltä ja pienentävät rakentamisen hiilijalanjälkeä.