Metsäteollisuus

Äänekosken Henttalanmäen asemakaava on nyt lainvoimainen: Metsä Groupin tehdasalueella tehdään tulevina kuukausina valmistelevia töitä

Henttalanmäen asemakaava ja sen muutos on nyt lainvoimainen. Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi kaavasta tehdyn valituksen marraskuussa. Valittaja ei hakenut määräajassa jatkovalituslupaa korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

– Toteutuessaan tehdas toisi alueelle valtavasti uusia työpaikkoja, ja ennen kaikkea se loisi uskoa paremmasta tulevaisuudesta tässä epävarmuuden maailmassa, kaupunginjohtaja Matti Tuononen toteaa.

Metsä Group suunnittelee Kerto LVL -tehdasta Äänekoskelle vastaamaan puurakentamisen kysynnän kasvuun. Tehdas jalostaisi havupuuviiluista liimaamalla materiaalitehokkaita ja ympäristöystävällisiä rakennusmateriaaleja. Tehdas tulisi olemaan tehokkuudeltaan selkeästi nykyisiä laitoksia korkeampi esimerkiksi valmistuksen automatisoinnin ansiosta.

Metsä Woodin kertopuuelementti

– Olemme jättäneet tehtaan ympäristölupahakemuksen ja sen rinnalla valmistelemme investointiehdotusta yhtiön hallitukselle. Odotamme saavamme päätökset kevään aikana ja myönteisten päätösten jälkeen etenisimme välittömästi tehtaan rakennustöillä, Metsä Woodin toimialajohtaja Jaakko Anttila kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

– Tehdasalueella tehdään tulevina kuukausina valmistelevia töitä, kuten alueelle kulun turvallisuutta parantavia tieyhteyksiä, valleja suomaamaan ympäristöä mahdollisilta meluhaitoilta ja muita tehdasalueen valmistelevia töitä. Lainvoimainen asemaakaava luo myös edellytykset hyödyntää Henttalanmäen aluetta tulevaisuudessa tarpeen vaatiessa toimintamme kehittämiseen, Anttila sanoo.

Jaakko Anttila