Metsäteollisuus

Metsä Wood ja SRV ovat tehneet sopimuksen Kerto LVL -tehtaan rakentamisesta Äänekoskelle

Metsä Wood ja rakennusyhtiö SRV ovat allekirjoittaneet sopimuksen Metsä Woodin uuden Kerto LVL -tehtaan toteuttamisesta Äänekoskelle. SRV toimii hankkeessa päätoteuttajana, ja se toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana.

Kerto LVL-tehdas, Äänekoski

- Kumppanivalintaamme vaikuttivat etenkin SRV:n osaaminen teollisessa projektirakentamisessa ja läheiseen yhteistyöhön perustuva urakkamalli, sanoo Metsä Woodin toimialajohtaja Jaakko Anttila.

Metsä Wood päätti uuden kertopuutehtaan rakentamisesta kesäkuussa, ja valmistelevat työt tehdasalueella ovat edenneet suunnitellusti. Hankkeen rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1 000 henkilötyövuotta. Valmistuessaan tehdas työllistää suoraan noin 150 henkilöä ja 200 henkilöä suorassa arvoketjussaan. Tehtaan on arvioitu käynnistyvän vuoden 2026 toisella vuosipuoliskolla. Tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on noin 160 000 kuutiota kertopuuta, mikä kasvattaa yhtiön Kerto LVL-kapasiteettia noin 50 prosenttia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Äänekosken kertopuutehdas toteutetaan modernilla yhteistoiminnallisella urakkamuodolla, mikä on etujensa takia selvästi yleistymässä teollisuuden hankkeissa. Kehitysvaiheessa olemme vieneet hankkeen suunnittelua ja yhteensovitusta eteenpäin tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä tilaajan kanssa, ja nyt pääsemme siirtymään toteutusvaiheeseen, kertoo SRV:n alueyksiköiden vastaava johtaja Hannu Lokka.