Puutavara-autoilu

Pikkutytön haaveammattiin mutkan kautta

Puolitoistametrisenä nuorena naisena Sarah Lindahl ei vastaa tyypillistä kuvaa puutavara-autonkuljettajasta. Hän muistelee kipinän kuljetusalalle syttyneen joskus 6–7-vuotiaana Jalasjärvellä, jolloin hän pääsi naapurin ajaman maitorekan kyytiin. – Minkäänlaista sukurasitetta tähän suuntaan ei ollut, eikä kuljetusalalle lähtöä kotoakaan tuettu siinä vaiheessa, kun ammatinvalinta ajankohtaiseksi tuli, Lindahl muistelee nyt reilu kymmenen vuotta myöhemmin.

Sarah Lindahl
Kuljetusala oli Sarah Lindahlille lapsuuden haave. Hän kokeili vuoden verran kauppaopistoa, mutta vaihtoi lopulta ajoneuvoasentajan opintoihin, erikoistuen raskaaseen kalustoon. Opinnot jatkuivat logistiikan parissa, ja muutama vuosi sitten hän suoritti myös liikenneopettajan tutkinnon. Nykyään hän tekee niitäkin hommia puutavarakuljetuksen rinnalla.

Varhaisteini-iässä Euraan muuttanut Lindahl ehti suorittaa kauppaopistoa vuoden verran, omien sanojensa mukaan heikolla motivaatioilla sekä tuloksilla, kunnes vaihtoi ajoneuvoasentajaopintojen pariin, erikoistuen raskaaseen kalustoon. – Työharjoittelun ja pitkän kesätyönkin tein bussikorjaamolla, jonne olisinkin halunnut jäädä hommiin, mutta sinne oli juuri otettu edellisvuoden valmistuneita, eikä paikkoja ollut tarjolla.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.