Puutavara-autoilu

Hernesniemen HiVision

Hiabin HiVision-nosturit puhuttivat vuoden 2017 tienoilla, kun innovaatiota esiteltiin tapahtumissa ja ensimmäiset laitteet toimitettiin asiakkaille myös Suomessa. Viimeiset kuusi vuotta siitä on puhuttu vähemmän, eikä uusista toimituksistakaan ole tihkunut tietoa. Lappajärveltä löytyi kuitenkin kameroin varustettu puutavaranosturi, joten lähdimme selvittämään mistä on kyse.

Volvo puutavara-auto, Hernesniemen Maanrakennus Oy
Volvon esittelyauto tuli Hernesniemelle Virosta. Trippelissä on ilmaperä ja rautakeula, Alucarin päällirakenteet ja Eaglen 75-rautapankot. Kuljettaja Sami Perkkalaiselle tämä yhdistelmä on sopinut hyvin. – Trippelin painojakauma on mielestäni hyvä ja Volvosta pidän muutenkin, vaikka kaikilla merkeillä on aina kuormat saanut vietyä. Nuorempana ajoin myös Scaniaa, mutta juuri kortin saaneena kokemusta oli niin vähän, että en osaa näitä oikein vertaillakaan, hän toteaa.

Hernesniemen Maanrakennus Oy:lla on yli 30 vuoden historia Järviseudun alueella. Yritys sai alkunsa, kun Pekka Hernesniemi aloitti puunajon, mutta välillä on keskitytty myös muuhun urakointiin kuten nimestäkin voi päätellä. Hannu-Pekka Hernesniemi otti vetovastuun isältään reilut kymmenen vuotta sitten ja puuautoilun pariin yritys palasi pienen tauon jälkeen muutama vuosi sitten.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.