Puutavara-autoilu

Perheyritys parhaimmillaan

Janne Piispanen on ajanut puuta veljensä Antin kanssa jo nelisenkymmentä vuotta. Janne joutui vuonna 1984, heti armeijasta kotiuduttuaan ottamaan vetovastuun yrityksestä, sillä hänen isänsä kuoli sairauskohtaukseen vain 47-vuotiaana. - Minulla oli aivan toisenlaiset suunnitelmat ammatin suhteen vielä armeijassa. Kultaseppäkouluun pyrkiminen oli mielessä, sillä olen aina tehnyt mielelläni kädentaitoa vaativia töitä, mutta pakon sanelemana päädyin jatkamaan isoisän ja isäni perinteikästä kuljetusyritystä, Piispanen kertoo.

Volvo puuauto, J&A Piispanen Ky
Venäjän tilanne näkyi vilkastuneena hakkuina ja kuljetuksina. Toisinaan oli jo pulaa kapasiteetista. Tuleva talvi varmasti näyttää, onko tilanne pysyvä.

Veljesten isä oli hankkinut juuri ennen kuolemaansa uuden auton, jota Jannekin armeijan lomillaan varusteli. Voi vain kuvitella, millainen vastuu 19-vuotiaalle lankeaa, kun pitää lähteä uuden auton ja rippikouluikäisen velipojan kanssa vetämään yritystä.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.