Puutavara-autoilu

Lähivaaran serkuksilta puunajo sujuu

Kuopiolainen Lassi Lähivaara aloitti vuonna 1959 luvanvaraisen tavaraliikennöinnin. Työtä jatkoi Pertti Lähivaara ja yritykseen tulivat myöhemmin mukaan myös Pertin veljet Paavo Lähivaara ja Pauli Lähivaara. Tällä hetkellä vetovastuussa ovat veljesten pojat, serkukset Kari, Jouni ja Jussi Lähivaara.

Lähivaaran ajossa on 19 Volvoa, kolme Scaniaa ja yksi Man. Kaikki ovat 76-tonnisia ja ilmajousitteisia. Nosturipuolella puolizetat ovat lyöneet itsensä läpi Lähivaaran autoissa.

Kari hoitaa laskutusta ja taloushallintoa, Jussi kuljetuspalveluita ja Jouni puolestaan korjaus- ja huoltotoimintoja sekä satamaurakointia. Raakapuun kuljettaminen on aina ollut yrityksen tärkein työllistäjä. Pelkän kuljetusliiketoiminnan rinnalle on otettu myös satama-, tehdas- ja terminaaliurakointia. Noin yhdeksän miljoonan liikevaihtoa pyörittävä yritys tarjoaa toimeentulon yli 40 ammattilaiselle.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.