Metsäkoneurakointi

Metsä Groupin rekrybonus toi 48 uutta tekijää pohjoisen metsiin

Uusien metsäkoneenkuljettajien kouluttaminen vaatii yritykseltä aikaa, joka yleensä on rahan arvoista. Kokemattoman käsiin annettu kone harvoin tuottaa siinä missä rutinoituneella ammattilaisella, ja myös vahinkojen riski on suurempi. Lisäksi perehdytys sitoo kuskiparin tai yrittäjän omaa aikaa. Kaikilla ei ole halua tai mahdollisuutta näitä uhrauksia tehdä, vaikka uusille kuljettajille sinänsä olisi tarvetta.

Janen Paakkola, Roope Sassi, Jukka Mäntykenttä, Ilkka Köntti
Metsä Groupin kuljettajaresurssien varmistamiseen tähtäävä projekti käynnistyi alkuvuodesta 2021. Yhtiön rekrybonuksen rohkaisemana Iin Metsätyö palkkasi kaksi uutta kuljettajaa. Kuvassa yrityksen toimitusjohtaja Janne Paakkola, ajokoneenkuljettajaksi tullut Roope Sassi ja motokuskiksi ryhtynyt Jukka Mäntykenttä, sekä projektipäällikkö Ilkka Köntti Metsä Groupilta.

Metsä Group tunnisti kasvavan työvoimatarpeen pohjoisen osalta hyvissä ajoin, kun Kemin biotuotetehtaan rakentaminen eteni ja houkutteli alalle uusia tekijöitä Tervetuloa metsään-kampanjalla. Sen kautta haaviin kertyi yli 700 jollain tasolla metsäalasta kiinnostunutta, joita erilaisten koulutusprojektien kautta on sitten pyritty työelämään ohjaamaan.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.