Puutavara-autoilu

Viitasaarelaiselle puutavara-autonkuljettaja Jukka Ruuskalle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Kuljetus Villman Oy:n viitasaarelaiselle puutavara-autonkuljettaja Jukka Ruuskalle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Jukka Ruuska

Stipendiä esittivät Metsähallitus Metsätalous Oy:stä logistiikkapäällikkö Aleksi Aarnio, hankintapäällikkö Sami Hakala, puunkorjuun operaatioasiantuntija Kari Hämäläinen sekä logistiikan operaatioasiantuntijat Mari Paajanen ja Jussi Seppänen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Jukka on huipputyyppi puutavara-auton ratissa. Häntä on todella helppo lähestyä asiassa kuin asiassa. Hän pitää aktiivisesti yhteyttä paitsi muiden työnantajansa kuskien kanssa niin yhtä lailla myös puunkorjuuyrittäjien työntekijöihin ja urakanantajaan. Hän luo positiivisena persoonana ympärilleen innostavan ja rennon ilmapiirin. Jukka on erittäin vastuuntuntoinen ja hahmottaa kokonaisuuksia erinomaisesti. Hän ajattelee asioita monesta eri näkökulmasta ja pidemmälle kuin vain seuraavaan työvaiheeseen. Jukalla onkin usein esittää kokonaisuuden kannalta oivaltavia ratkaisuja. Hän on todella aktiivinen tekemään kehittämisehdotuksia niin toimintamalleista kuin vaikkapa tietojärjestelmistä. Jukka kehittää aktiivisesti omaa osaamistaan. Vastuuntuntoisena hän huolehtii myös siitä, että työkaverit suorittavat tarvittavat koulutukset. Jukka on erittäin luotettava ihminen, jonka kanssa sovitut asiat tulevat aina hoidettua parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikilla Jukan tuntevista on vain hyvää sanottavaa hänestä. Jukka onkin ilman muuta työyhteisön hyvä tyyppi”!

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.