Kuljetus

IVECO tukee asiakkaita sähköisen liikkuvuuden tiellä IVECO S-eWay- ja eDaily-mallistoillaan

IVECO on jo pitkään ollut vaihtoehtoisten polttoaineiden edelläkävijä ja auttanut asiakkaita parantamaan tehokkuutta ja vähentämään päästöjä. Sähköajoneuvot ovat avainasemassa IVECOn monienergiamenetelmässä, joka edistää kehitystä kohti päästöttömyyttä asiakkaiden kannattavuudesta tai liiketoiminnan tuottavuudesta tinkimättömillä ratkaisuilla. Tämän tarjoavat uusi IVECO S-eWay, joka on ensimmäinen IVECOn kokonaan valmistama raskas sähkökuorma-auto, sekä parannettu eDaily.

Iveco s-eway

Maailma on todistamassa nopeaa siirtymistä sähköiseen liikkuvuuteen, ja hyötyajoneuvoteollisuus on olennainen osa tätä mullistavaa muutosta. Sähkökuorma-autojen myynti on vuosittain kolminkertaistunut vuodesta 2019 lähtien, ja sen odotetaan jatkavan kasvuaan. Muutosta tukeva ekosysteemi on olennaisen tärkeä sähköisen liikkuvuuden laajentumisvaiheen mahdollistamiseksi ja markkinoiden kysyntään vastaamiseksi. Sen vuoksi IVECO on laajentanut sähköisen liikkuvuuden palveluvalikoimaansa integroimalla ratkaisuja, jotka on suunniteltu erityisesti akkukäyttöisille sähköajoneuvoille (BEV): innovatiivinen yhdistelmä tuotteita, palveluita ja liiketoimintamalleja, jotka tukevat täysin sähköön siirtyviä asiakkaita. 

IVECO menee vielä pidemmälle vihreän siirtymän edistämiseksi ottamalla käyttöön innovatiivisen GATE-ekosysteemin, joka on kokonaisvaltainen käyttöperusteinen maksumalli vihreiden hyötyajoneuvojen pitkäaikaiseen vuokraukseen.

IVECO S-eWay on ”luonnostaan sähkökäyttöinen” ja valmis raskaisiin tehtäviin

Täysin sähkökäyttöinen IVECO S-eWay sopii monenlaisiin tehtäviin, kuten keskuksesta keskukseen- ja keskuksesta kaupunkiin -toimituksiin, ja sen toimintasäde on jopa 500 km. Ajoneuvon voimanlähde on innovatiivinen akkujärjestelmä, jossa olevien yhdeksän 82 kilowattitunnin akun yhteisteho on 738 kilowattituntia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Jopa 350 kilowatin teholla tapahtuvassa nopeassa latauksessa S-eWay voi ladata akun 80-prosenttisesti (SOC) täyteen 90 minuutissa. Akut on testattu todellisissa olosuhteissa -30–+50 °C:n äärilämpötiloissa edistyneen lämmönhallintajärjestelmän parantamiseksi entisestään. 

4x2 S-eWay -vetoauton voimanlähteenä on eAxle-kaksoismoottori, jonka on valmistanut IVECOn edistyksellisiin voimansiirtoteknologioihin erikoistunut sisarbrändi FPT Industrial. Moottorin jatkuva teho on 480 kilowattia ja vääntömomentti 1 800 Nm. Sen lisäksi, että eAxle tuottaa luokkansa parhaan dynaamisen suorituskyvyn, sen kompakti rakenne mahdollistaa kaikkien akkumoduulien sijoittamisen runkoon, jolloin ohjaamossa ei tarvita vara-akkua. Ratkaisun ansiosta IVECO S-eWay -kuljettajat voivat hyödyntää perävaunujen pituuksia täysimääräisesti ja minimoida kääntöympyrän. Kuusi regeneratiivista jarrutustilaa auttavat maksimoimaan tehokkuuden ja parantavat kuljettajan hallintaa voimansiirron osalta. 

Tilavassa ohjaamossa on paljon säilytystilaa, hyvä ergonomia ja paljon edistyksellistä tekniikkaa. Suuri 12,8 tuuman digitaalinen näyttö kertoo kuljettajalle vain olennaiset tiedot kognitiivisen kuormituksen vähentämiseksi.

Luokkansa johtava 17 tuuman infotainment-näyttö tarjoaa monipuolisen käyttöliittymän, jossa on helppo navigoida suurten kuvakkeiden ansiosta. Raskaiden kuorma-autojen navigointijärjestelmä kertoo perävaunun painoon, kuorman kokoon ja vaarallisten aineiden luokitukseen perustuvat reittirajoitukset.

”Enemmän kuin sähköinen” eDaily lisää nyt monipuolisuutta 50 kilowatin sähköisellä voimanulosotolla ja neljännellä akkuvaihtoehdolla

eDaily tunnetaan innovatiivisesta modulaarisesta akkuteknologiastaan, joka antaa sille jopa 400 kilometrin toimintamatkan todellisessa kaupunkikäytössä. Neljäs akku voidaan nyt konfiguroida 72C-version kokonaispainoltaan 7,2 tonnin 4 100 mm:n ohjaamoalustamalleihin. Akun kapasiteetin laajentaminen 148 kilowattituntiin mahdollistaa jopa 240 kilometrin toimintamatkan. Kolmen ja neljän akun IVECO eDaily -mallit saavat myös nopeamman 115 kilowatin pikalatauksen, joka tuottaa 100 kilometrin toimintasäteen jo 20 minuutissa. Lisäksi ohjaamoalusta-ajoneuvoihin on saatavana lisävarusteena kuljettajan mukavuutta parantava sivulle asennettu latausportti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

eDailyn vertaansa vailla olevia 15 kilowatin sähköisen voimanulosoton ominaisuuksia on myös laajennettu, ja ne tarjoavat nyt poikkeuksellisen 50 kilowatin tehon korkeajännitteisissä ja mekaanisissa sähköisissä voimanulosotoissa. Tämä merkittävä tehonlisäys voi nyt tarjota päästöttömän ratkaisun laitteille, joita käytetään vaativissa erikoistehtävissä, kuten kaivojen puhdistuksessa, palontorjunnassa, lumenaurauksessa ja roskien keräämisessä.

Kokonaispainoltaan 4,25 tonnin IVECO eDaily 42S -autoa voidaan eurooppalaisten määräysten kansallisen täytäntöönpanon perusteella ajaa B-ajokortilla. Autoon voidaan nyt valita AIR-PRO-paineilmajousitus. Tämä ainutlaatuinen jatkuvasti vaimentava jousitus parantaa ajon miellyttävyyttä ja vähentää samalla korin keinuntaa. AIR-PRO:n muistitoiminto on hyödyllinen ominaisuus, koska sillä voi säätää ajoneuvon alustan korkeutta kuormaa purettaessa ja siihen voi tallentaa asetuksia toistuvia toimituksia varten. 

Uusi eDaily tarjoaa Smart Routing -ominaisuuksia, jotka vastaavat Dailyn dynaamista digitaalista kuljettajan näyttöä ja vaikuttavaa uutta multimedianäyttöä, joko uuden infotainmentin tai eDaily Routing -sovelluksen kautta. Näin kuljettaja voi tarkistaa toimintamatkaennusteen. Järjestelmä kertoo välilatauksen tarpeesta ottaen huomioon reitin ja tekoälyn arvioimat toimintamatkat. 

Toiminnallisuutta on monipuolistettu kuljettajien lisäksi myös kalustopäälliköiden osalta, jotta he voivat käyttää tehokkaammin eRemote-ohjaustoimintoja, joilla etähallitaan ajoneuvon asetuksia Easy Daily -sovelluksen tai IVECO ON -portaalin kautta. Kalustopäällikkö voi seurata ajoneuvon ominaisuuksia, kuten Hi-Matic-asetuksia ja Eco-tilaa, etänä ja lukita ne mahdollisimman polttoainetehokkaan ajoneuvon käytön varmistamiseksi. Tämä mahdollistaa nyt ADAS-asetusten etäohjauksen varmistaen ajoneuvon aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden.

Iveco eDaily

GATE: palveluekosysteemi sujuvaan siirtymiseen sähköiseen liikkuvuuteen

Italiassa heinäkuussa 2023 pilottiprojektina käynnistetty IVECOn Green & Advanced Transport Ecosystem (GATE) tarjoaa eDaily- ja IVECO S-eWay -järjestelmiin kokonaisvaltaisen, käytön mukaan maksettavan menetelmän ympäristöä säästävien hyötyajoneuvojen pitkäaikaiseen vuokraukseen. Se on todellinen palvelujen ekosysteemi, jota tarjotaan Easy-, Energy- ja eManager-paketteina kasvavilla kattavuuksilla. Kukin paketti varustetaan latausasemavaihtoehdoilla ja räätälöidyillä ratkaisuilla. Innovatiivisen käytön mukaan maksettavan menetelmän avulla asiakkaat voivat ennakoida ajoneuvon käytön ja maksaa käytön mukaisesti siirtymällä kiinteästä kuukausimaksusta räätälöityyn tarjoukseen Premium-palveluilla. IVECO aloittaa GATEn laajentamisen uusiin maihin vuonna 2024 tavoitteenaan kattaa asteittain kaikki Euroopan markkinat.

IVECO Services: asiakkaalle räätälöity täyden palvelun liikkuvuusratkaisu

IVECO S-eWayn ja eDailyn mukana on saatavilla kokonaisvaltainen palveluvalikoima, joka parantaa asiakkaiden liiketoiminnan tuottavuutta ja kannattavuutta maksimoimalla ajoneuvojen käytettävyysajan ja tehokkuuden, kuljettajan turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden. Tavoitteena on tarjota asiakkaille täydellinen liikkuvuusratkaisu, joka vastaa asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

eMobility-palvelut on suunniteltu helpottamaan siirtymistä sähköiseen liikkuvuuteen lisäämällä tuottavuutta, vähentämällä kokonaiskustannuksia ja maksimoimalla ajoneuvon toimintamatka ja energiatehokkuus. Uptime-palveluiden tavoitteena on minimoida ajoneuvon seisonta-aika ehkäisemällä suunnittelemattomia seisokkeja reaaliaikaisen valvonnan, etädiagnostiikan ja määräaikaishuoltojen avulla. Tuottavuus- ja tehokkuuspalvelut auttavat asiakkaita vähentämään polttoaineenkulutusta, optimoimaan reittejä ja kehittämään ajotapaansa. Kuljettajan huolenpito- ja turvallisuuspalvelut on suunniteltu edistämään turvallisempaa ajamista, seuraamaan kuljettajien suorituskykyä ja parantamaan kuljettajien turvallisuutta. Osien ja lisävarusteiden valikoima mahdollistaa ajoneuvon kattavan mukauttamisen.

IVECOn modulaarinen palvelutarjonta auttaa asiakkaita räätälöimään palvelut parhaiten yksilöllisiä vaatimuksiaan vastaaviksi. IVECO on myös paketoinut joitakin palveluita yhteen alkaen asiakkaan ajoneuvonhallintaa helpottavasta eStart Pack -paketista: IVECO ON -asiakasportaali valvoo ajoneuvoa ja optimoi kaluston tehokkuuden, Uptime Monitoring & Managementmaksimoi palveluun liitetyn eDailyn käytettävyysajan, ja uusi Easy Daily App -sovellus helpottaa kuljettajan elämää. 

eDaily-asiakkaat voivat räätälöidä palveluratkaisun valitsemillaan premium-paketeilla. ePRO sisältää reitityssovelluksen ja eCharge-hallinnan, joka tarjoaa täyden tuen julkiseen lataamiseen ja ajoneuvon latauksen mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön.eFLEET sisältää ePROn ja raportoinnin, kuten ammattimaisen sähköisen raportin ja turvaraportin, jotka edistävät tehokkaampaa ja turvallisempaa ajotapaa.