Metsäkoneurakointi

Metsäpalvelu Nygård Oy on Stora Enson ensimmäinen Harvesting Partner-yritys Suomessa

Stora Enso kertoi maaliskuussa uudesta konseptista, jonka tarkoituksena oli avata uusia mahdollisuuksia korjuuyrityksen perustamiseen. Harvesting Partner-mallissa urakoitsija saa nelivuotisen sopimuksen ja leasing-sopimuksella koneet, lisäksi pakettiin kuuluu kirjanpito- ja henkilöstöpalvelut sekä koulutusta. Tuoreeltaan malli herätti runsaasti paitsi kiinnostusta, myös epäileviä kysymyksiä. Nyt tarjolla on ensimmäisiä vastauksia, kun Metsäpalvelu Nygård Oy Alajärveltä aloitti puunkorjuun uudella sopimusmallilla Länsi-Suomen alueella.

Komatsu 901XC, Metsäpalvelu Nygård Oy
Metsäpalvelu Nygård Oy:n käyttöön neljäksi vuodeksi leasing-sopimuksella tullut Komatsu 901XC on varustettu lähes kaikilla herkuilla. Tarkkuuspaikannin kertoo kouran sijainnin kymmenen sentin tarkkuudella.

Metsätrans-lehdessäkin on kirjoitettu, miten haastavaa rahoituksen saaminen voi olla aloittavalle yrittäjälle. Inflaatio on nostanut koneiden hintoja ja pitkään alhaiset korot ovat palanneet normaalimmalle tasolle. Keväällä Stora Enson puunhankinnan silloinen operaatiojohtaja Lauri Kuusisto nostikin konseptin merkittävämmäksi hyödyksi sen, ettei uuden yrittäjän tarvitse tehdä suuria koneinvestointeja, vaan voi keskittyä puunkorjuuseen. Koneyrittäjien varatoimitusjohtaja, metsäsektorista vastaava Simo Jaakkola oli skeptisempi.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.