Metsäkoneurakointi

Suomen ensimmäinen Harvesting Partner -korjuukumppani aloitti Stora Enson puunhankinnassa

Stora Enson yrittäjäverkosto täydentyi uudella puunkorjuukumppanilla, kun Metsäpalvelu Nygård Oy aloitti työt yhtiön Länsi-Suomen puunhankinnassa marraskuussa. Uusi korjuuyrittäjä on Stora Enson ensimmäinen Harvesting Partner -kumppani Suomessa.

Arto Nygård
Stora Enson tuore korjuukumppani Länsi-Suomessa on yrittäjä Arto Nygård.

- Työt Stora Enson hakkuutyömailla ovat alkaneet suunnitellusti Etelä-Pohjanmaalla Järviseudun alueella. Harvesting Partner -malli mahdollisti yritykselleni uuden konekaluston hankkimisen sekä ryhtymisen ison puunhankkijan yhteistyökumppaniksi. Samalla avautui mahdollisuus kasvattaa yhden miehen yrityksestä perheyritys, sanoo yrittäjä Arto Nygård.

Niko Nygård, Roni Nygård, Arto Nygård
Niko Nygård toimii hakkuukoneen ja Roni Nygård ajokoneenkuljettajana Arto Nygårdin johtamassa yrityksessä.

Uusi Harvesting Partner -konsepti täydentää Stora Enson perinteistä korjuuyrittäjäverkostoa. Konseptin merkittävin hyöty on, että uuden yrittäjän ei tarvitse hankkia rahoitusta isoihin koneinvestointeihin vaan voi keskittyä ydinliiketoimintaansa eli puunkorjuuseen. Stora Enson tavoitteena on tukea puunkorjuun ammattilaisia pysymään alalla, mutta myös helpottaa esimerkiksi metsäalalta muille toimialoille siirtyneiden yrittäjien ja kuljettajien palaamista takaisin puunkorjuun pariin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Ensimmäisellä Harvesting Partner -kumppanillamme on hieno kasvutarina jo nyt. Olemme hyvässä vauhdissa, hakkuut ovat käynnissä ja vähitellen pääsemme myös kehittämään korjuutoimintaa yhdessä. Tästä on hyvä lähteä vahvistamaan Länsi-Suomen kasvavaa puunhankintaa Metsäpalvelu Nygård Oy:n sekä muiden alueella toimivien korjuuyrittäjien kanssa, sanoo operaatiojohtaja Elina Hopponen Stora Enson Suomen puunhankinnasta.

Elina Hopponen, Arto Nygård
Stora Enson Elina Hopponen ja Metsäpalvelu Nygård Oy:n Arto Nygård kertoivat yhteistyöstä tänään Vimpelissä.

Harvesting Partner -konsepti on jo käytössä Stora Enson Ruotsin puunhankinnassa, ja malli on todettu siellä toimivaksi. Ruotsin ensimmäiset uudet korjuukumppanit ovat aloittaneet toimintansa.

Komatsu 901XC, Komatsu 855
Leasing-sopimuksella hankitut Komatsu 901XC ja Komatsu 855 työskentelevät nelivuotisella sopimuksella Stora Enson puunkorjuussa. Stora Ensolla ja Komatsu Forestilla Harvesting Partner-yhteistyötä on tehty jo aiemmin Ruotsissa. Elina Hopposen mukaan on mahdollista, että jatkossa Suomessa muitakin konevalmistajia tulee yhteistyön piiriin.

- Suomessa julkaisimme uuden Harvesting Partner -konseptin keväällä 2023. Kiinnostus korjuukumppanuutta kohtaan oli heti todella suurta, ja kävimme paljon keskusteluita potentiaalisten yrittäjäkumppaneiden kanssa. Nyt pääsimme vauhtiin Länsi-Suomessa, ja seuraavaksi haemme Harvesting Partneria Itä-Suomeen, Elina Hopponen sanoo.

Komatsu Forest 901XC
Metsäpalvelu Nygård Oy on aloittanut puunkorjuun Stora Enson hakkuutyömailla Etelä-Pohjanmaalla marraskuussa.