Metsäkoneurakointi

Ponssen 20.000. metsäkone valmistui

Ponssen Vieremän tehtaalla juhlittiin 11. joulukuuta 20.000. metsäkoneen valmistumista. Juhlan jälkeen PONSSE Bear-harvesteri varustettuna PONSSE H8-harvesteripäällä matkaa norjalaiselle asiakkaalle Lågen Skogsdrift AS:lle.

Ponsse Bear 20 000 metsäkone

- On hienoa, että 20.000. metsäkone matkaa Norjaan asiakkaalle, jonka kanssa meillä on ollut jo pitkään hyvä ja toimiva yhteistyö. Markkina Norjassa kasvaa ja tästä vuodesta tuleekin meille uusi ennätysvuosi. Bear-harvesteri on vaikuttava metsäkone ja nyt vielä entisestään parempi, kun se on varusteltu uudella H8-harvesteripäällä. Tämän koneen myötä olemme vahvoja Norjan vaativimmissakin puunkorjuuolosuhteissa, sanoo Carl-Henrik Hammar, Ponsse AB:n ja Ponsse AS:n toimitusjohtaja.

Carl-Henrik Hammar

Lågen Skogsdrift AS:n yrittäjillä on vuosikymmenten kokemus puunkorjuusta

Lågen Skogsdrift AS on kahden veljeksen, Harald ja Gunnar Evjun omistama yritys, joka sijaitsee Etelä-Norjassa, Svarstadissa. Lågen Skogsdrift AS:n toiminta-alue on Lågenin laakso ja osissa Vestfoldin, Telemarkin ja Buskerudin lääniä. Harald ja Gunnar Evju operoivat metsässä joka toinen viikko ja lepäävät joka toinen viikko.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Veljekset ovat Ponssen pitkäaikaisia asiakkaita, tämä on heidän kahdeksas Ponsse-metsäkoneensa. Harald osti ensimmäisen Ponsse HS 15-harvesterin vuonna 1996. Metsätyöt hän aloitti moottorisahalla jo vuonna 1978 ja ensimmäinen harvesteri oli vuonna 1993 ostettu Logman. Vuonna 2001 veljekset hankkivat ensimmäisen metsäkoneensa yhdessä, se oli kuusipyöräinen PONSSE Ergo varustettuna H73-harvesteripäällä.

- Kiitos yhteistyöstä myös minun puoleltani. Toimitimme ensimmäisen PONSSE Bear -harvesterin Haraldille ja Gunnarille tammikuussa 2008, ja tämä tänään luovuttamamme kone on heidän viides PONSSE Bear-harvesteri, sanoo Tom Sundy, Ponsse AS:n myyntimies Etelä- ja Länsi-Norjasta.

- Luulen, että Harald on se henkilö Norjassa, joka on tehnyt eniten puunkorjuuta uransa aikana. Hän on tähän mennessä korjannut puuta 1.1–1.2. miljoonan kuution välillä, Sundy jatkaa.

PONSSE Bear – vaativaan puunkorjuuseen kehitetty

PONSSE Bear on mallisarjan vahvin harvesteri. Tehokas moottori, vankka nosturi, kaksi tehokasta työpumppua ja vahva H8-harvesteripää tekevät siitä ketterän jättiläisen suurille puille ja metsille. Uusi PONSSE H8 -harvesteripää on varusteltu Active Speed-toiminnolla, joka nostaa tehokkuuden ja tuottavuuden aivan uudelle tasolle, oli puun halkaisija mikä tahansa. Bearin ja H8:n yhdistelmä on kannattava ratkaisu puunkorjuuseen alhaisilla elinkaarikustannuksilla.

Ponsse Bear