Metsäteollisuus

Pomarkkulaiselle toiminnanjohtaja Jouni Peltoniemelle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Metsänhoitoyhdistys Karhun pomarkkulaiselle toiminnanjohtaja Jouni Peltoniemelle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Jouni Peltoniemi

Stipendiä esittivät Metsänhoitoyhdistys Karhusta metsäasiantuntijat Arja-Leena Korpunen, Santtu Råberg, Olli Soljanto, Marita Säämäki, Anu Toivola, Jussi Uusitalo ja Henna Vormisto-Kupi.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Jouni on aina valmis auttamaan, kun joku alaisista tarvitsee apua. Jouni ei syytä, vaikka joku asia on mennyt pieleen, vaan yhdessä haetaan asialle ratkaisua. Jounin esimerkin mukaan meillä toimihenkilöt auttavat ja kannustavat toisiaan. Jounilla on vahva osaaminen yhdistyksen johtamisesta ja näkemystä tulevaisuuteen. Johtamistyön ohella Jouni tekee myös maastotyötä, arvioita ja metsäsuunnitelmia. Jouni asenne työhön on positiivinen, hän tekee aikaa ja vaivaa säästämättä mhy:n eteen töitä. Ahkera ja aikaansaava johtaja on vapaa-ajallaankin aktiivinen. Harrastuksiin kuuluu liikuntaa, musiikkia, mökkeilyä ja metsästystä. Oman asunnon remontit onnistuvat yhtä hyvin kuin vapaa-ajanasunnon rakentaminen.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.