Puutavara-autoilu

Kevyt ja kokonaistaloudellinen ratkaisu – Urakointi J-P Heikkilä Oy:lle Renault Trucks C-sarjan puuauto

Hauholainen Urakointi J-P Heikkilä Oy ajaa puuta parilla yhdistelmällä, minkä lisäksi kalustoon kuuluu kasettiautoja ja koukkuautoja, sekä paria kaivuria ja traktoria. Tähän asti autot ovat olleet pääosin Sisuja, mutta loppuvuodesta 2023 puunajoon tuli uusi Renault Trucksin C-sarjalainen. Yrittäjä Jari-Pekka Heikkilän mukaan tavoitteena oli löytää kokonaistaloudellisesti edullinen ratkaisu. Renault Trucksin suuntaan vaakakuppia painoi hankintahinta, mutta ensikokemusten perusteella myös polttoaineen kulutuksen kannalta valinta oli onnistunut. Yhdistelmässä on pyritty tekemään myös mahdollisimman kevyt, mikä näkyy avonosturin ohella myös Weckmanin 6400 kiloisessa kärryssä.

Jari-Pekka Heikkilä, Urakointi J-P Heikkilä Oy
Yrittäjä Jari-Pekka Heikkilä sai loppuvuodesta 2023 ajoon uuden Renault Trucks C-sarjan puuauton. Entuudestaan Heikkilälle tuntemattomaan, ja puunajossa hieman harvinaisempaan merkkiin päätymistä hän perustelee kokonaistaloudellisuudella. Hankintahinta houkutti ja polttoainetalosudellisuuskin vaikuttaa hyvältä ensikokemusten perusteella.

Metsätrans kävi haastattelemassa yrittäjä Jari-Pekka Heikkilää joulukuun alkupuolella, jolloin yhteistä taivalta Renault Trucksin puuauton kanssa oli takana reilun viikon ja 10 000 kilometrin verran.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.