Tapahtumat

Kaivinkoneiden lumenveiston SM-tittelit 2024 ratkaistaan maaliskuussa Juupajoella

Kaivinkoneiden lumenveiston SM-kilpailut järjestetään 9.3.2024 Pirkanmaan pienimmässä kunnassa Juupajoella. Koko perheen maksuttomaan talvitapahtumaan odotetaan paria kymmentä kilpailijaa ja useampaa tuhatta kävijää eri puolilta Suomea.

Kaivureiden lumenveiston SM

Juupajoen Yrittäjien järjestämät kaivureiden lumenveistokilpailut on aiemmin päästy sääolosuhteiden puolesta toteuttamaan vuosina 2019 ja 2022. Viime kerralla kisa-areenalla vieraili päivän aikana arviolta yli 3000 kävijää ja järjestäjien odotukset ovat samansuuntaiset myös tulevan tapahtuman osalta. Juupajoen Yrittäjistä Pauli Kujala ja Kai Pentti kommentoivat, että kisajärjestelyt ovat täydessä vauhdissa. Mittavissa kisajärjestelyissä on mukana runsas vapaaehtoisten porukka. Pohjatöitä Juupajoen kisa-areenalla 58-tien varrella on päästy jo tekemään ja kisailmoittautumisia tulee tasaiseen tahtiin. Kisamaskotitkin ovat jo saapuneet koristamaan kisa-areenaa.

Kaivureiden lumenveiston SM

SM-titteleistä kisataan kahdessa kilpailuluokassa

Lumitaidetta tehdään kahdessa kilpailuluokassa. Toisessa veistoksia loihtivat kuskit koneillaan ja toisessa on sallittua käyttää lisäksi avustajaa. Painoluokkarajoituksia koneille ei ole. SM-titteleistä on aiempina vuosina ollut kisaamassa erikokoisia kaivinkoneita 60 tonnisesta jätistä pieneen akkukäyttöiseen kaivuriin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kisajärjestäjät kasaavat etukäteen kisa-areenalle useiden metrien korkuiset lumikasat odottamaan kauhojen taitavaa kosketusta. Juupajoen ”lumipyramidilaaksossa” on aiempina vuosina lumesta työstetty taiturimaisesti esiin muun muassa rauhankyyhky, noppa, Kätyri, pyramidi, liukumäki, kaivinkone, karhu ja sydän ym. Vain mielikuvitus on rajana, sekä tietysti koneen ja kauhan käyttötaidot. Kilpailun palkintojen pääsponsorina toimii Öljycenter ja palkintosponsorina Valostore. Juupajoen kunta on koko perheen talvisen ulkoilmatapahtuman pääyhteistyökumppani.

Kaivureiden lumenveiston SM

Maksuttomassa tapahtumassa luvassa lumikivaa koko perheelle

Kilpailupäivänä lumiveistosten tekoaikaa on klo 10-14, minkä jälkeen tuomaristo arvioi työt. Molempien kilpailuluokkien parhaat päästään palkitsemaan noin klo 15. Juupajoen 4H-yhdistyksen nuoret järjestävät tapahtumassa lapsille lumisen ninja-radan, kisa-areenalla on kaksi huimaa pulkkamäkeä ja myös lasten moottorikelkka-ajelutusta on luvassa. Kisa-areenalle voi tulla viihtymään ja nauttimaan tunnelmasta koko päiväksi. Myynnissä on paikallista Highland-makkaraa, kahvia ym. Myös tapahtuman yhteistyökumppanit ja näytteilleasettajat tuovat tapahtumaan omaa vipinää ja erilaisia arvontoja.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Parkkitilaa on varattu runsaasti kisa-alueen läheisyyteen, kantatie 58:n molemmin puolin. Tapahtumapaikka Juupajoki, 58-tien ja Kopsamontien/Sahantien risteysalueen tuntumassa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Koneet ja kuskit eivät kelejä säikähdä, mutta tapahtuman toteutus on osin sääolosuhteista riippuvainen. Järjestäjät tarkastavat kisa-areenan pohjan kestävyyden ja lumitilanteen 9.2.2024, näin lopullinen varmistus kisojen toteutumisesta saadaan kuukautta ennen h-hetkeä.

Kaivureiden lumenveiston SM