Metsäteollisuus

Metsä Group suunnittelee merkittävää investointiohjelmaa pehmopaperitehtaalleen Mänttään

Metsä Group suunnittelee merkittävää investointiohjelmaa Mäntän pehmopaperitehtaan toiminnan kehittämiseksi, tehtaan modernisoimiseksi ja sen elinkaaren pidentämiseksi. Investointisuunnitelmat ovat osa yhtiön pehmopaperiliiketoiminnan Tulevaisuuden tehdas -strategiaohjelmaa, jonka tavoitteena on maailmanluokan tehokkuus ja ympäristösuorituskyky pehmopaperituotannossa. Suunnitellun investointiohjelman kokoluokka on noin 100 miljoonaa euroa, ja investointeja on tarkoitus toteuttaa seuraavien viiden vuoden aikana.

Metsä Groupin pehmopaperitehdas, Mänttä

Yhtiö pyrkii kehittämään tehtaan tuotanto- ja ympäristötehokkuutta investoimalla paperikoneiden ja jalostuslinjojen modernisointiin sekä energia- ja vesitehokkuuden parantamiseen. Niiden tavoitteena on tehokkaan paikallisen pehmopaperinvalmistuksen pitkän aikavälin jatkuvuus Mäntässä. Ohjelma tukee myös yhtiön tavoitetta fossiilittomista tuotteista ja tuotantolaitoksista vuoteen 2030 mennessä. Investoinneista tiedotetaan suunnitelmien edetessä.

- Investointiohjelma vahvistaa paikallisesti valmistettujen hygieniatuotteiden omavaraisuutta Suomessa. Suunnitelmat mahdollistavat myös toimintamme modernisoinnin Mäntässä ja vahvistavat keskittymistämme korkealaatuisiin ensikuitupohjaisiin hygieniatuotteisiin, joiden raaka-aine tulee kestävästi hoidetuista pohjoisen metsistä. Katrin-, Lambi- ja Serla-tuotteemme tuovat investointien hyödyt suomalaisille kuluttajille, sanoo Joonas Kukkonen, Vice President, Supply Chain, Metsä Tissue Suomi ja Baltia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Suunnitellun ohjelman ensimmäinen investointi kohdistuu uuteen käsipyyhelinjaan, jolla valmistetaan ensikuitupohjaisia käsipyyhepapereita erityisesti Suomen markkinoille. Investoinnin valmistelut ovat alkamassa, ja linjan on tarkoitus olla toiminnassa vuoden 2025 aikana.

- Paikallinen pehmopaperivalmistus tarkoittaa paikallisia työpaikkoja ja parantaa yhteiskunnan kestokykyä. Mäntän tehtaalle suunniteltu investointiohjelma on looginen jatko käynnissä olevalle Tulevaisuuden tehdas -investoinnillemme Ruotsin Mariestadissa ja suunnitellulle pehmopaperitehdasinvestoinnillemme Isossa-Britanniassa sekä useille muille investoinneille kansainvälisessä tehdasverkostossamme. Nyt pääsemme modernisoimaan toimintamme myös Suomessa, Joonas Kukkonen sanoo.