Puutavara-autoilu

Puutavara-autotilastot 2023: Kuljetus Villman Oy nyt selvästi suurin

Kalustomäärällä mitattuna viitasaarelainen Kuljetus Villman Oy on nyt selvästi suurin. Se nousi kärkeen 2020 ja on pitänyt paikkansa siitä lähtien. Vielä vuosi sitten kolmen kärki oli tasainen, mutta nyt Villman harppasi omille luvuilleen ostettuaan yhden lopettaneen autoilijan koko kaluston. 29 puuautoa yhdellä yrityksellä on enemmän, kuin millään firmalla sitten vuoden 2006. Kolmesta suurimmasta Kari Malmstedt Oy:n kalustomäärä pysyi ennallaan, Lähivaara Oy:lla autoja ainakin vuoden vaihteessa oli rekisterissä kolme vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Scania puutavara-auto, Kuljetus Villman Oy

Tilastoja tutkiessa on hyvä ottaa huomioon, että kyseessä on autokannasta vuoden vaihteessa tehty otanta. Muutamien autojen heilahtelut määrissä saattavat hyvin johtua siitä, että vanha auto on jo siirtynyt loppuvuodesta eteenpäin ja tilalle hankittu otetaan rekisteriin vasta vuoden vaihteen pyhien jälkeen. Esimerkiksi KES-Trans Oy:lla kalustomäärä on tässä tilastossa laskenut kahdella autolla (15), mutta jo helmikuun alussa, kun olimme tekemässä yrityksestä artikkelia tähän lehteen, niin ajossa oli jo 18 puuautoa. Ainakin kahden uuden Ivecon rekisteröintiä oli siirretty tämän vuoden puolelle, kun puunajossa oli rauhallisempaa loppuvuodesta. Vähintään yksi yritys ottaa säännöllisesti kalustoaan myös pois rekisteristä, jos töiden suhteen on rauhallisempi vaihe esimerkiksi joulun ja uuden vuoden aikaan. Näissä tapauksissa olemme varmistaneet kalustomäärän suoraan yritykseltä.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.