Kuljetus

Wetteri osti Suvanto Trucks Oy:n, alkaa rakentaa valtakunnallista vaihtokuorma-autojen myyntiverkostoa

Autoalan kasvuyhtiö Wetteri Oyj vahvistaa raskaan kaluston liiketoimintaansa, kun Suvanto Trucks Oy:stä tulee osa Wetteri-konsernia 1.3.2024 alkaen. Wetterin raskaan kaluston liiketoiminnan markkina-alue laajenee merkittävästi.

Suvanto Trucks

Suvanto Trucks -kaupan myötä Wetterin vaihtokuorma-automyynnin markkina-alue kasvaa nykyisestä kattamaan myös pääkaupunkiseudun, Tampereen sekä Turun talousalueet, joissa kuorma-autokaluston määrä on n. 2,5 kertaa suurempi yhtiön aikaisempaan markkina-alueeseen. Kauppa vahvistaa Wetteriä myös laite- ja tarvikemyynnissä sekä asennuspalvelussa, sillä Suvanto Trucks on AJK-koukkulaitteiden maahantuoja sekä PM-kappaletavaranostimien jälleenmyyjä.

Wetteri on autoalan kasvuyhtiö, jonka tavoitteena on kasvaa kotimaan suurimmaksi ja kannattavimmaksi monimerkkiautotaloksi vuoden 2025 loppuun mennessä. Viimeisen vuoden aikana Wetteri on toteuttanut neljä yrityskauppaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Autoalan keskittyminen suuremmille ja paremmin kannattaville toimijoille on globaali ilmiö. Täällä kotimaan uutisissa olemme nähneet hiljattain paljon esimerkkejä murroksen vaikutuksesta sekä konsolidaation että talousvaikeuksiin ajautuneiden toimijoiden näkökulmista. Wetterille autoalan murros on kasvun keskeinen ajuri, ja alalla on kiinnostusta myös muihin vastaaviin järjestelyihin kuin nyt toteutettu osakevaihto. Olen innoissani tästä kaupasta, tästä on hyvä lähteä kasvattamaan Wetterille tärkeää raskaan kaluston liiketoimintaa vieläkin vahvemmaksi, Wetteri Oyj:n toimitusjohtaja Aarne Simula toteaa.