Kuljetus

Sähköautojen latauspiste pakolliseksi ei asuinkäytössä oleviin rakennuksiin - asennusaikaa vuoden loppuun

Olemassa olevaan rakennukseen, joka ei ole asuinkäytössä, ja joiden yhteydessä on yli 20 pysäköintipaikkaa rakennuksen sisällä tai samalla kiinteistöllä, pitää asentaa sähköauton latauspiste viimeistään 31.12.2024.

sähköauton latauspiste

- Asennusvelvoite koskee muun muassa useita kuntien ja seurakuntien rakennuksia. Rakennuksen omistajan on huolehdittava siitä, että asennusvelvoite täyttyy. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom aloittaa latauspisteiden valvonnan heti vuoden 2025 alusta alkaen, kertoo Traficomin asiantuntija Jouni Tanskanen.

Latauspisteen on oltava yli 3,7 kW:n tehoinen ja tarkoitettu sähköautojen latausta varten, ja sen tulee olla varustettu joko Type 2 ja/tai CCS- tyypin liittimellä.

Tietoa asentamisvelvoitteesta ja latauspisteen vaatimuksista löytyy Traficomin verkkosivuilta

Lisätietoja asentamisvelvoitteesta ja latauspisteen vaatimuksista löytyy Traficomin verkkosivuilta. Sivuilta löytyy myös työkalu, jonka avulla voi tehdä alusta alustavan arvion sähköauton latauspisteen asennusvelvoitteesta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kiinteistön omistaja voi tarkistaa kiinteistönsä rajat Maanmittauslaitoksen Karttapaikka-palvelusta. Rajan tarkan kulun kertovat kuitenkin aina maastossa olevat rajamerkit.