Kuljetus

Sähköautojen latauspiste pakolliseksi ei asuinkäytössä oleviin rakennuksiin

Olemassa olevaan rakennukseen, joka ei ole asuinkäytössä, ja joiden yhteydessä on yli 20 pysäköintipaikkaa rakennuksen sisällä tai samalla kiinteistöllä, pitää asentaa sähköauton latauspiste viimeistään 31.12.2024. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom aloittaa valvonnan vuoden vaihteen jälkeen varmistaakseen, että lain vaatimukset täyttyvät kaikkialla Suomessa.

sähköauton lataus

Ei asuinkäytössä olevien rakennusten sähköautojen latauspisteiden asennusvelvoite perustuu rakennusten varustamisesta sähköajoneuvojen latauspisteillä ja latauspistevalmiuksilla sekä automaatio- ja ohjausjärjestelmillä -lakiin. Lain mukaan Traficom on tämän vaatimuksen valvova viranomainen Suomessa. "Traficom tulee valvomaan lain noudattamista vuoden alusta alkaen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että olemme valmiina tarkastamaan kohteita ja antamaan tarvittaessa kehotuksia lainmukaisuuden saavuttamiseksi. Valvonta on keskeinen osa varmistusta siitä, että sähköautojen latausinfrastruktuuri kehittyy suunnitellusti ja lakisääteisesti, kertoo Traficomin asiantuntija Jouni Tanskanen.

Latauspisteen on oltava yli 3,7 kW:n tehoinen ja tarkoitettu sähköautojen latausta varten, ja sen tulee olla varustettu joko Type 2 ja/tai CCS- tyypin liittimellä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kiinteistön omistaja voi tarkistaa kiinteistönsä rajat ja rajamerkkien sijainnin Maanmittauslaitoksen Karttapaikka-palvelusta. Kiinteistön alueella olevien parkkipaikkojen määrän voi tarkastaa kunnan tai kaupungin rakennusvalvonnasta, neuvoo Tanskanen