Metsäkoneurakointi

Motohakkuita Kenian teefarmeilla suomalaisopein

Beatrice Cheruiyot astuu koneen hyttiin, riisuu kenkänsä ja alkaa käydä harvesterin systeemeitä systemaattisesti läpi firman opettaman protokollan mukaan. Hyvin on kollega koneen jättänyt illalla; kaikki on kunnossa, hän tuumii tyytyväisenä. Aiemmin hän oli tarkastanut koneen ulkoisesti; perfect. Beatrice tekee vielä nosturin ja harvesterikouran toimintojen tarkastuksen käytännössä, ja sitten eikun eukalyptusta nurin ja pinoon. Beatricen kone on ruotsalaisen Eco Login harvesteri. Ja paikka on Kerichon piirikunta Länsi-Keniassa, Afrikassa. Mistä tässä kaikessa on kyse?

Johnin tiimi
John käy päivittäin arvioimassa konekuskien työtä ja antamassa palautetta. Taustalla alueelle tyypillistä eukalyptusplantaasia.

Kenia on yksi maailman suurimmista teen tuottajista. Maan vuoristojen sateisilla rinteillä on optimaaliset olot sen tuotantoon. Maisemat ovat hivelevän kauniita, ja niitä vallitsee yhtenään vaihteleva teeplantaasien, istutusmetsien ja sademetsien mosaiikki. Sademetsillä pyritään säätelemään alueen mikroilmastoa, mutta nykyään ilmastonmuutos aiheuttaa erinäistä epävarmuutta; kuivuutta, rakeita ja ukkosmyrskyjä. Korkeimmilla rinteillä on käytössä ukkosvaroittimia.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.