Ajankohtaista

Kesla Oyj käynnistää muutosneuvottelut

Kesla Oyj aloittaa muutosneuvottelut organisaation muuttamiseksi vastaamaan strategisia tavoitteita sekä tämänhetkistä kapasiteettitarvetta. Taustalla ovat taloudelliset ja tuotannolliset syyt. Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä ja sopeuttamistarve on noin 30 % työvoiman käytön kustannuksista.

Kesla Oyj

- Saatujen tilausten arvo on selvästi edellisvuoden vastaavan ajankohdan kertymää pienempi eikä kysynnässä ole näkyvissä selkeää muutosta parempaan lähikuukausina, toteaa vt. toimitusjohtaja Ilkka Miettinen. - Keslalle merkittävien markkina-alueiden kysynnän epävarmuus on jatkunut korkotason pysyessä korkealla ja geopoliittisen tilanteen epävakaana.

Neuvotteluissa on tavoitteena tehostaa organisaatiorakennetta, mikä vaikuttaa henkilöstön määrän lisäksi myös toimenkuviin. Parhaiten strategiaan sopivan lopputuloksen löytämiseksi neuvotteluissa tehdään tiivistä yhteistyötä henkilöstön kanssa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Yhtiö julkisti syyskuussa 2023 uuden strategian, jolla tavoitellaan merkittävää kasvua sekä kannattavuuden parantumista. Tämä tarkoittaa myös organisaatiorakenteen uudistamista sekä uusien toimintamallien ja -tapojen käyttöönottoa.

Kesla arvioi, että muutosneuvottelut tarkoittavat enintään kahdenkymmenenviiden henkilön irtisanomista tai eläkejärjestelyjä. Lisäksi sopeuttaminen tarkoittaa joko lyhyempiä tai toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia.