Metsäteollisuus

Finsilva ja Pohjan Voima syventävät yhteistyötään

Tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian tuotantoa Finsilvan mailla. Yhteistyö avaa mahdollisuuksia uusille tuuli- ja aurinkopuistoille sekä akkuvarastoille.

Tuulivoimapuisto
Kolme Pohjan Voiman nykyistä tuulipuistohanketta sijaitsee Finsilvan osittain omistamilla alueilla Karstulassa, Keuruulla ja Parkanossa. Nyt tunnistetut viisi uutta hankealuetta ovat esisuunnitteluvaiheessa.

Suomalainen energiayhtiö Pohjan Voima ja Suomen neljänneksi suurin maanomistaja Finsilva aloittavat entistä syvemmän yhteistyön. Sen tarkoituksena on löytää Finsilvan kiinteistökannasta tuulivoimalle, aurinkoenergialle ja akkuhankkeille sopivia alueita – ja ryhtyä kehittämään niitä yhdessä. Nyt on tunnistettu viisi ensimmäistä hankealuetta, joiden kanssa lähdetään liikkeelle.

Uusiutuva energia ja siihen liittyvä liiketoiminta on yksi Finsilvan strategian kivijaloista.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Vastuullisuus ja luonnon monimuotoisuus ovat meidän toiminnan keskiössä. Olemme seuranneet Pohjan Voiman toimintaa läheltä jo jonkin aikaa. He kehittävät hankkeita pitkäjänteisesti ja järkevästi. Siksi yhteistyön syventäminen tuntuu luontevalta, sanoo Finsilvan toimitusjohtaja Juha Hakkarainen.

Juha Hakkarainen
Kuva: Finsilva

Kolme Pohjan Voiman nykyistä tuulipuistohanketta sijaitsee Finsilvan osittain omistamilla alueilla Karstulassa, Keuruulla ja Parkanossa. Nyt tunnistetut viisi uutta hankealuetta ovat kaikki esisuunnitteluvaiheessa, ja alueilla on edellytyksiä arviolta 500 megawatin tuuli- ja aurinkovoiman tuotannolle.

Jatkossa Finsilvalla ja sen omistajilla on mahdollisuus tehdä vähemmistösijoituksia yhteistyön puitteissa kehitettyihin hankkeisiin niiden investointivaiheessa. Finsilvan omistavat kotimaisen rahastoyhtiö Dasoksen rahastot ja työeläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Yhteistyö antaa suomalaisille sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa Suomessa tuotettavaan uusiutuvaan energiaan.

Pohjan Voimalle tiivis yhteistyö suuren metsänomistajan kanssa on tärkeää.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Kumppanuus avaa meille uudenlaisen mallin tehdä Finsilvan kanssa yhteistyötä sekä hankekehitys- että investointivaiheessa. Yhteistyö lähtee liikkeelle viiden jo tunnistetun hankeaihion kautta. Uskon, että jatkossa löydämme lisää tuuli- ja aurinkovoimalle sopivia alueita, Pohjan Voiman perustaja ja rahoitusjohtaja Juho Rönni sanoo.

- Luonnon, ihmisen ja taloudellisten intressien sovittaminen yhteen kestävällä ja pitkäjänteisellä tavalla on syvällä meidän molempien ajattelussa.

Finsilva on yksi suurimmista eurooppalaisista yksityisistä metsänomistajista. Se omistaa noin 130 000 hehtaaria metsää Etelä- ja Keski-Suomessa. Pohjan Voima kehittää uusiutuvan energian hankkeita eri puolilla Suomea. Joukossa on tuulipuistoja, aurinkopuistoja, akkuvarastoja ja näiden yhdistelmiä.