Metsäteollisuus

Stora Enson Jussi Vauhkoselle Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Stora Enson suonenjokelaiselle metsäasiantuntija Jussi Vauhkoselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Jussi Vauhkonen

Stipendiä esittivät Tornatorista operaatioesimies Tuomas Miettinen, Stora Enso Oyj:stä metsäasiantuntijat Jyri Raatikainen ja Arto Voutilainen sekä ostopäällikkö Juha-Matti Tarvainen ja Tapiolan Koneen yrittäjä Jarmo Suvela.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Jussi rakentaa osaltaan hyvää yhteishenkeä kantaen esimerkillisesti vastuun omista työtehtävistään niin metsänomistajien kuin yrittäjien suuntaan. Hän osaa nähdä kokonaisuuden sen sijaan että huomio olisi vain yksityiskohdissa. Jussin osaaminen ja kokemus hyödyttävät meitä työkavereita. Hän on aina valmis auttamaan muita omien kiireidensä keskellä ja jakamaan osaamistaan niin kollegoille kuin esihenkilölleenkin. Tällä on suuri merkitys erityisesti työuran alkuvaiheessa oleville työkavereille. Jussin perusasenne työasioihin on hyvin myönteinen ja sen vuoksi hänen kanssaan on aina ilo tehdä töitä. Olkoon edessä uutta, haastetta tai vanhaa tuttua, sitä kohti mennään hymynkare huulilla.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.