Puutavara-autoilu

Kuljetus Strandman Oy:n puutavara-autonkuljettaja Jarkko Liimataiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Kuljetus Strandman Oy:n viitasaarelaiselle puutavara-autonkuljettaja Jarkko Liimataiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Jarkko Liimatainen

Stipendiä esittivät Vesannon kuljetus Oy:n kuljetusyrittäjät Timo Koljonen ja Tommi Koljonen, Kuljetus Strandman Oy:n puutavara-autonkuljettaja Jari Laitinen ja kuljetusyrittäjä Jarno Strandman sekä Iisveden Metsä Oy:n metsäjohtaja Eero Riipinen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Jarkko vaihtoi muutama vuosi sitten säiliöauton ratista puuauton rattiin. Millekään varastolle meno ei häntä pelota, vaan mennään haasteita päin. Jarkon kommentti on aina, että eiköhän ne sieltä saa jotenkin. Hän suunnittelee ajonsa yrittäjähenkisesti, tyhjänä ajoa minimoiden. Jarkolle ovat keskustelut ajokavereiden kanssa yhteisen päämäärän saavuttamiseksi iskostuneet takaraivoon ja työkaverien huomiointi on myös hänellä verissä. Jarkon yhteistyö konemiesten ja puunmyyjien kanssa on luontevaa. Jarkkoa voi sanoa työyhteisön hyväksi tyypiksi.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.