Metsäteollisuus

Elomatic vastaa Metsä Groupin kuitupakkaustehtaan esisuunnittelusta

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring on valinnut Elomaticin pääkumppanikseen uudentyyppisen kuitutuotetehtaan esisuunnitteluun. Tehtaassa valmistettavat Muoto™-pakkaustuotteet ovat vaihtoehto muovipakkauksille: ne ovat uusiutuvasta raaka-aineesta valmistettuja ja kierrätettäviä, ja niitä voi muovata helposti erilaisiin muotoihin.

Metsä Spring ja Elomatic allekirjoittivat sopimuksen ensimmäisen kaupallisen Muoto-tehtaan esisuunnittelusta 29.4.2024. Elomaticilla on tarjota laaja-alaista kokemusta vastaavista tehdasinvestointihankkeista, joissa vaaditaan monien eri suunnittelualojen vahvaa osaamista ja yhteensovittamista systemaattisen projektinhallinnan keinoin.

- Tämänkaltaisessa uraauurtavassa hankkeessa korostuu rautainen suunnitteluosaaminen sekä kyky tarjota sparrausapua. Metsä Groupin kuituosaaminen kuuluu maailmanluokan kärkeen, ja Elomaticin ensiluokkainen tuotantolinjaosaaminen täydentää sitä, sanoo Metsän Groupin esisuunnitteluhankkeen johtaja Veli-Pekka Kyllönen.

Elomaticin palvelukokonaisuuteen kuuluu projektin tuotantolinjan ja valmiiden tuotteiden sisälogistiikan ja pakkaamisen suunnittelu ja kehittäminen – niin prosessin, layoutin, sähkön, instrumentoinnin, automaation, LVI:n, teräsrakenteiden kuin turvallisuus- ja ympäristöasioiden osalta. Lisäksi Elomatic vastaa tehdasinvestoinnin aikataulutuksesta ja kustannusarviosta (CAPEX).

- Olemme todellisia iloisia, että pääsimme mukaan näin merkittävään kestävän kehityksen hankkeeseen. Päivitämme parhaillaan strategiaamme, ja haluamme jatkossakin fokusoida laajaa osaamistamme juuri tällaisiin uuden teknologian kehityshankkeisiin, sanoo Elomaticin liiketoimintajohtaja Timo Pirinen.