Kuljetus

Valmet Automotive laajentaa akkujen testauspalveluja

Valmet Automotive laajentaa edelleen akkujen testauspalvelujaan. Yhtiö on toteuttanut muutamassa vuodessa jo kaksi merkittävää laajennusta Bad Friedrichshallin akkutestikeskuksessa Saksassa. Valmet Automotivella on nyt käytössään yksi toimialan uudenaikaisimmista akkujen testauskeskuksista, joka palvelee sekä auto- että työkoneasiakkaita. Bad Friedrichshallin 145 työntekijällä on keskeinen rooli myös yhtiön akkuliiketoiminnan kehitystyössä ja laadunvarmistuksessa.

Korkeajänniteakun valmistelu korroosiotestausmenettelyä varten suolasuihkukammiossa.
Korkeajänniteakun valmistelu korroosiotestausmenettelyä varten suolasuihkukammiossa.

Viiden viime vuoden aikana Valmet Automotive on investoinut Bad Friedrichshallin testikeskukseen noin 15 miljoonaa euroa. Uusin laajennus lisäsi testiasemien määrän yli kaksinkertaiseksi, ja samalla käyttöön otettiin uusi varasto- ja logistiikkakeskus. Vasta valmistuneen laajennusten myötä akkutestikeskus kattaa nyt lähes kaikki palvelut, joita akkujärjestelmätoimittajat asiakkailleen tarjoavat.

Testikeskuksen tuottamia palveluja:

  • Suorituskykytestit, joilla tutkitaan esimerkiksi akun kuormitus- ja jännitesyklejä, suunniteltua käyttöprofiilia, energiaa ja kapasiteettia
  • Käyttöikätestaus
  • Lämmönhallintatestaus
  • Ympäristönvaikutusten testaus, joilla tutkitaan esimerkiksi akun kemiallista ja korroosioresistenssiä, jaksottaisen kostean lämmön vaikutusta ja akun tiiviyttä
  • Valmet Automotiven Kirchardtin akkutehtaan tuotantolinjan laadunvarmistus
  • Laajennuksen myötä pystymme tarjoamaan parasta mahdollista tukea ja ratkaisuja sekä akkujärjestelmien tuotekehitykseen että sarjatuotantoon, sanoo akkujen testaustoiminnasta vastaava johtaja Stefan Sommer.

Lisäinvestointeja on jo suunnitteilla. Tavoitteena on laajentaa etenkin raskaan liikenteen ja liikkuvien työkoneiden akkujärjestelmiin liittyvää palvelu- ja analytiikkatarjontaa sekä tehostaa tuotevalidointia. Investointeja ja laajennuksia suunnitellaan myös Weihenbronnin toimipaikan akkuteknologioiden ja tuoteturvallisuuden testauskapasiteettiin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Akkutestikeskuksen laajennus tukee Valmet Automotiven strategista muutosta, jossa akkuliiketoimintalinja painottaa jatkossa yhä selkeämmin omia akkujärjestelmiään varsinkin hyötyliikenteen ja esimerkiksi maa-, kaivos- ja metsäteollisuudessa käytettävien liikkuvien työkoneiden tarpeisiin.

Mainituille asiakassegmenteille Valmet Automotive toi runsaat kaksi vuotta sitten markkinoille Modular Power Pack -akkujärjestelmänsä. Lisäksi yhtiö on äskettäin esitellyt julkisuuteen Energy Pack -akkujärjestelmän konseptin, jonka kohderyhmänä ovat samat asiakassegmentit.

Raskaan liikenteen ja liikkuvien työkoneiden akkujärjestelmien vaatimukset eroavat merkittävästi henkilöautoteollisuuden tarpeista. Tämä näkyy myös akkujen testauksessa, sillä erityistä huomiota tulee kiinnittää akkujen suorituskykyyn ja kestävyyteen vaativissa olosuhteissa sekä korkeisiin tehohuippuihin.

Investointien ansiosta Valmet Automotiven akkutestikeskus pystyy nyt testaamaan yhtä korkealaatuisesti ja monipuolisesti akkujärjestelmän, joka sijoitetaan korkeaa suorituskykyä vaativaan urheiluautoon, kuin traktoriin, jossa vaatimukset liittyvät raskaaseen käyttöön ja erilaisiin käyttöolosuhteisiin.

Korkeajänniteakku upotusasemalla: tässä akku lämmitetään ensin 45 °C:seen ilmastointikammiossa ja upotetaan sitten shokkina upotussäiliöön, jossa on pakkaslämpötila.
Korkeajänniteakku upotusasemalla: tässä akku lämmitetään ensin 45 °C:seen ilmastointikammiossa ja upotetaan sitten shokkina upotussäiliöön, jossa on pakkaslämpötila.

Bad Friedrichshallin akkutestikeskuksen testauskapasiteettia vasta valmistuneen laajennuksen jälkeen:

  • 3 täydellisen akkujärjestelmän testipenkkiä
  • 6 akkumoduulien ja yksittäisten järjestelmien testipenkkiä
  • 1 korroosioresistenssin mittausjärjestelmä
  • 1 lämpötilanmuutos- / immersiokylpyjärjestelmä
  • 4 analyysihuonetta
  • 1 asiakapalvelutila
  • 1 varasto- ja logistiikkakeskus, jossa tilaa 100 korkeajänniteakkujärjestelmälle