Metsäkoneurakointi

Jarcracin omistuspohja vahvistui

Jarcrac -yhtiöt laajensi omistuspohjaansa siten, että yhtiöön tuli mukaan vähemmistöomistajaksi suunnatulla annilla Kuivinniemi Capital Oy. Yhtiön perustaja Jari Konttila jatkaa edelleen enemmistöomistajana sekä yrittäjänä yhtiössä. Samassa yhteydessä Jere Konttila tuli osakkaaksi yhtiöön. Jarcrac hakee uusien osakkaiden myötä entistä voimakkaampaa kasvua niin Suomesta kuin kansainvälisestikin.

Jarcrac metsäkoneita odottamassa toimitusta.
Jarcrac metsäkoneita odottamassa toimitusta.

- Meille tärkeää uusien osakkaiden valinnassa oli samankaltainen arvomaailma, joka perustuu asiakas- ja kumppanisuhteiden hyvään hoitamiseen. Kuivinniemi Capital Oy:n taustalla olevan Mika Rissasen pitkä ja menestyksekäs yrittäjätausta kansainvälisestä tuoteliiketoiminnasta on meille osoitus siitä, että Kuivinniemi Capitalilla on annettavaa myös Jarcracille. Järjestelyn myötä Jarcracilla on entistä paremmat mahdollisuudet vastata kasvavan markkinan tarpeisiin ja kasvattaa jo nyt varsin kansainvälistä liiketoimintaansa. Samassa yhteydessä seuraavan sukupolven edustajan Jere Konttilan tuleminen osakkaaksi oli Jarcracin toiminnan kannalta varsin hyvä asia, toteaa Jarcracin toimitusjohtaja Jari Konttila.

- Minulle Jarcrac on tullut tutuksi siitä, että olen ostanut Jarcracin metsäkoneen omaan käyttööni ja nähnyt sen toimivuuden ja potentiaalin. Uskon, että oikeilla toimenpiteillä Jarcracista voidaan kehittää omassa segmentissään markkinajohtaja maailman markkinoilla. Jarcracin toiminta-ajatuksena on keskittyä luontoystävällisiin koneisiin, joiden kysyntä tulee kasvamaan voimakkaasti, näkee Kuivinniemi Capital Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mika Rissanen.

Jarcrac Oy henkilöstö

Jarcrac on suomalainen pienmetsäkonevalmistaja, jonka tuotteet on suunniteltu metsäystävälliseen työskentelyyn keveyden ja matalan pintapaineen avulla. Tuotekehitystä on tehty jo vuodesta 1998 alkaen. Vuonna 2014 myytiin ensimmäinen Jarcracin kone ulkomaille. Tähän mennessä Jarcracin koneita on toimitettu 12 maahan Suomen lisäksi. Jarcracin kasvu on ollut nopeaa viimeisinä vuosina ja asiakastyytyväisyys luo hyvän pohjan tulevalle voimakkaammalle kasvulle. Jarcracin tuotteita myydään niin metsänomistajille kuin metsätalouden ammattilaisillekin. Yhtiön tuotantotilat sijaitsevat Ranualla, jossa viimeisin laajennus tehtiin 2023. Yhtiö työllistää suoraan ja välillisesti noin 20 Suomessa ja 30 ulkomailla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Alusta alkaen Jarcracin tuoteajattelun painopisteitä ovat olleet metsäystävällisyys, yksinkertaisuus ja luotettavuus. Tämä on johtanut matalan pintapaineen omaaviin koneisiin, jotka ovat vahvoja, mutta helppoja ja kustannustehokkaita huoltaa.

Kuivinniemi Capital Oy on sijoitusyhtiö, jolla on omistuksia useissa yhtiössä. Merkittävin omistus on Kuopion Woodi Oy.

Järjestely toteutettiin yhteistyössä teollisuuden yritysjärjestelyihin erikoistuneen Mergertum Oy:n kanssa.

Jarcrac Oy toimitilat