Ajankohtaista

Ponssen kasvu jatkui 2018

Vuosi 2018 oli Ponsselle kiivas kovan kysynnän, mittavan tehdasinvestoinnin ja haastavan komponenttisaatavuuden johdosta.

– Pystyimme jatkamaan kasvuamme, vaikka samalla Vieremän tehtaan ylösajo rajoitti kapasiteettimme käyttöä. Valmistimme lähes saman määrän metsäkoneita kuin ennätysvuonna 2017, toimitusjohtaja Juho Nummela kommentoi yhtiön tilinpäätösjulkaisun yhteydessä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ponssen tilausvirta oli vuonan 2018 ennätyksellinen. Toisen vuosipuoliskon kova kysyntä vaikutti yhtiön toimitusaikoihin tilauskannan venyessä erittäin pitkäksi.

- Vuoden päättyessä tilauskantamme oli 294,9 (124,6) miljoonaa euroa, joka on 136,7 prosenttia suurempi vuoden takaiseen verrattuna, Nummela toteaa.

Ponssen markkina-alueista vahvimmin kasvoivat Venäjä, Suomi ja Ruotsi. Venäjä piti paikkansa maailman suurimpana tavaralajimenetelmän metsäkoneiden kokonaismarkkinana Ruotsin ollessa toiseksi ja Suomen kolmanneksi suurin.

-Markkinatilanne oli koko vuoden erinomainen suurimmassa osassa markkina-alueitamme, Nummela kommentoi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ponssella kaikki liiketoiminta-alueet olivat tasaisessa kasvussa läpi vuoden. Uusien koneiden myynti kehittyi hyvin ja samalla huoltopalvelu- ja vaihtokoneliiketoiminta kasvoivat muuta liiketoimintaa nopeammin. Kumulatiiviseksi liikevaihdoksi muodostui historiallisen korkea 612,4 miljoonaa euroa ja liikevoitoksi 61,7 miljoonaa euroa.

- Myyntimme teki läpi vuoden erinomaista työtä ja vaihtokonevarastomme kierto saatiin hyvälle tasolle. Sekä uusien koneiden että vaihtokoneiden varasto oli vuoden lopussa hyvällä tasolla, Nummela kiittelee.

Onnistunut tehdasinvestointi

Vieremän tehtaan investointi onnistui yli odotusten. Varastojärjestelmän käyttöönotto viikolla 10 onnistui hyvin ja varaston automaatiojärjestelmä vakiintui sekä teknologian että ihmistemme osaamisen puolesta nopeasti. Uuden kokoonpanotehtaan käyttöönotto sijoittui kesälomien jälkeiselle ajanjaksolle ja onnistui muutoksen laajuuteen nähden hyvin. Komponenttisaatavuuden ja uuden tuotantojärjestelmän aiheuttamista häiriöistä huolimatta tehdas saatettiin aikatauluun vuoden loppuun mennessä.

-Tässä tilanteessa tehtaan onnistuminen oli meille ensiarvoisen tärkeää ja osoitti henkilökuntamme erittäin kovan osaamisen tason, venymisen ja kyvykkyyden. Tehtaamme on kovassa iskussa ja kiitos siitä kuuluu Ponssen Vieremän tehtaan henkilöstölle. Vuosi 2018 oli kaikilta ponsselaisilta ja jakeluverkostoltamme erinomainen suoritus, Nummela päättää.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy